50779  15. 12. 2013 11:02:59 - halala84

Opakovaný zánět nadvarlete

Dobrý den,
již asi 5 měsícem ! trpím,zánětem levého nadvarlete. Po 3 měsících, kdy jsem byl léčen prvním urologem, který mě léčil postupně těmito antibiotiky (ciplox, triprim, biseptol, zanocin a nakonec opět triprim)a kdy jsem necítil žádné zlepšení, jsem se rozhodl vyměnit urologa. Druhý urolog mi udělal pořádnější vyšetření, kdy mi vzal krev nejspíše na nějaké základní testy, moč a sperma. Ve spermatu mi zjistil, že mám opravdu nějaký zánět. Bral jsem 2 balení augmentinu, ale opět to nevymizelo. při léčbě u druhého urologa jsem zůstal skoro tři týdny na nemocenské s tím, že mi doktro říkal, ať jsem v naprostém klidu. Předtím jak jsem bral ty patery antibiotika jsem normálně chodil do práce i sportoval, když mi nebylo zrovna po těch antibioikách blbě. Oba urologové mi tvrdí, že se jedná o chronický
zánět nadvarlete, který se údajně nedá nijak léčit. První urolog mi říkal, že maximálně mi můžou nadvarle operativně odstranit. Vzhledem k tomu, že druhý urolog po 7 antibioticích uznal, že se stav nezlepšil mi již další antibiotika nenapsal, ale taky mi sdělil, že kdž mě to bude bolet, tak si mám vzít brufen a když to bude k nevydržení, tak mám přijít. Jinak, ale chodit nemusím, že s tím nic neudělá. Nechce se mi věřit, že v 21. století, kdy si medicína dokáže poradit s horšími nemocemi, není na můj problém jiné řešení než cpát do mě antibiotika anebo si nechat odstranit nadvarle. V současné době chodím do práce, zase sportuji, protože jsem dostal jen vyjádření, že se mám šetřit a být v klidu. To bych však musel dostat invalidní důchod.
Nemoc se projevuje tak, že mě někdy bolí nadvarle fakt hodně, někdy ho necítím vůbec, ale většinou mě bolí pouze na dotek. Občas má stav, kdy mi v něm jakoby bodavě píchá. Navíc to vždy doprovází bolesti v bedech a v levém stehnu. Prostě celá oblast kolem varlete jako by byla podrážděná.

Mám strach, že opakovanými záněty se může můj zdravotní stav zhoršit a v nejhorším případě jsem někde četl, že se může toto přeměnit až v rakovinu varlete. Proto se vás chci zeptat, protože už jsem opravdu bezradný a vůbec netuším co mám dělat, jestli existuje ještě nějaké řešení, respektive, co můžu ještě vyzkoušet. Diagnóza napsána doktorem v lékařské zprávě: Epididymitis chron. lesin., acute exacrbans. Tyto problémy začaly po operaci varikokély(3 roky zpět), právě na levé straně.Před rokem jsem měl taky zánět levého nadvarlete, ale tehdy pomohly troje antibiotika. Teď ani sedmery :-(Moc děkuji za jakoukoliv radu a pomoc !

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Léčba antibiotikem by měla být dlouhodobá, třeba i měsíční. Fyzické šetření by mělo být samozřejmostí. Analgetika pomáhají od bolestí. Pokud tato řešení selžou, je potřeba nadvarle odstranit. Ještě by měly být vyloučeny pohlavně přenosné infekce.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot