51075  6. 1. 2014 20:47:20 - madza11

Necitim potrebu ju objat a pobozkat

dobry den, mam 27 a 4 mesiace mam vztah s dievcatom s ktoru si vynikajuco rozumieme. Sme si velmi podobni, mame rovnake zaujmy, nazory, smejeme sa na rovnakych veciach. Cely vztah zacal dopisovanim si pricom ma oslovila hlavne tym aka je vnutorne. Nie je ziadna krasavica z casopisu ale je mila. Sex nam spolu ide, vieme co ma ten druhy rad a tesim sa na neho. No v poslednej dobe mam stavy ked ma uplne opusti chut ju objat, drzat za ruku, dat pusu. Stojim pred nou, pozeram sa na nu a nic. V hlave mi behaju myslienky akoze ci sa mi paci?, ci by som mal s nou este byt? ze mi je s nou dobre... Vzdy je to na mne vidno a trva to niekedy aj cely den. zsom bez nalady a smutny. No a za par dni ju opat rad vidim, sam chhytim za ruku, pobozkam, pohoadim po vlasoch... Neviem co je so mnou. Pred 8 mesiacmi som skoncil moj prvy vztah v zivote ktory bol zalozeny na sexe aj ked ja som od toho chcel viac. Porovnavam svoje pocity vtedy a teraz a ma pocit ze teraz su slabsie. Pripisujem to ale tomu ze vtedy to bola moja prva... Co mam robit? Prosim poradte. Dakujem

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ja by som Vám určite radila neporovnávať. Viem, že je to občas ťažké, ale sposobuje to len zbytočné komplikácie. Láska má vždy dve zložky - jednu pocitovú - že nám je s tým druhým proste dobre a druhú racionálnu - že máme niečo spoločné a zdá sa nám pre nás o.k. byť s tou osobou. Možete sa doma posadiť a spísať si nejaké pre a proti Vášmu vzťahu - tak možete zistiť, či to racio stojí na nejakých základoch. Čo sa týka emócií, tie sú subjektívne, nie vždy sa dajú celkom uchytiť. Vaše zmeny v pocitoch by mohli súvisieť i s niečím nedokončeným z minulosti, možno máte nejakú predstavu, do ktorej sa Vaša terajšia priateľka nezmestí. Niekedy stačí si to uvedomiť, urobiť hrubú čiaru, či proste si robiť nové predstavy o vzťahu za pochodu v súvislosti s rozvíjaním toho nového. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Bader
7. 1. 2014 5:56:05
Myslím, že tie pocity sú "dozvuky" z prvého vzťahu. Ešte ste sa pravdepodobne z neho úplne nedostal. Asi porovnávate čo bolo pred tým a čo teraz. Nemáte 15 rokov tak si to trochu zrovnajte čo chcete. Na "staré" ale krásne vzťahy a hlavne prvé sa zabúda ťažko. Určite si uvedomujete že návrat nie je možný!!! Ak môžem poradiť prestaňte "dumať" a radšej konajte. So svojím novým dievčaťom buďte čo najviac. Organizujte si veľa spoločných aktivít. Zbierajte "body" pre svoju dušu. Doslova vyhľadavajte situácie kde budete spolu veselí, šťastní. Robte jej to čo má rada, kúpte jej to čo má rada ( nemyslím kožuchy) choďte tam kde sa jej páči. Robte ju šťastnou a vám sa to vráti. Čo do vzťahu dáte to dostanete späť !!! A myslím tak sa vám ten pocit potreby dotyku a ...... vráti.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy