51339  21. 1. 2014 18:22:56 - oldrichcz

Kondylomata accuminata

Dobrý den,
chtěl bych se tímto zeptat na následující: Byl u mě vykonán zákrok endoresekce kondylomat zevního ústí(uretra)+UCSA.(biopsie - nezhobné) Diagn. condylomata accuminata urethre
1) Můj ošetřující mi řekl,že když se to odstraní,tak budu úplně zdravý,že tam už žádný projev nebude(tedy jestli se to zahojí a nebude to recividovat, to jsem pochopil).
1. otázka: Je to pravda? Jsou papylomaviry něco, co má každý v sobě, budu úplně zdravý?

2) Moje otázka na něj byla, cit."Mám to na celý život?"
Odpov. doktora: "Vy budete mít protilátky na celý život,ne vir,vir ve vás nebude kolovat.Toto je lokální projev infekce papylomaviru,jak to odstraníme,tak už to nemáte,nejsou ve vás viry.Může se to vrátit(zrecividovat),když se Vám na kůži nalepí nějaký papylomavir.
2. otázka: jo to tvrzení pravdivé? o recidivě vím, ale doktor říkal, že když se to do 2 měsíců nevrátí, tak, že jsem vyléčený.

3) Na můj dotaz, jestli to budu mít stále, odpověděl, že ne, že to bych neměl žádnou imunitu, že ve mě ani v těle nekoloval papilomavirus,(doktor dále říká) vy máte akorát imunitu proti tomu papilomaviru. Toto je jediný projev té nemoci a my když to odstraníme a vyléčíme, tak jste zdravý".
3. je to pravda, budu zdravý?

4) Na můj dotaz, když se to jenom odstraní a jsem zdravý, tak proč se toho tak lidi bojí říká:"Možná se směšují dva viry Herpetický a Papylomavirus, HPV je Human papylomavirus a potom je Herpes virus, který je na celý život, možná v tomto vzniká chyba té interpretace".
4. je toto tvrzení pravdivé?
5) Můj dotaz na mého doktora: "Takže HPV se dá tímto vyléčit, že se odstraní to ložisko a je to všechno"?
Odp. doktora: "Ano, lidský papilomavirus dělá toto onemocnění, žádné jiné, prostě dělá bradavice a u žen může přerůst do rakoviny děložního čípku, vlivem nějakého dráždění, ale u muže se to projeví jako kondilomata accuminata, nic jiného a jsou určité typy papylomavirů, některé vám udělají bradavici na ruce, některé vám udělají kondylomata".
5. je toto tvrzení pravdivé? budu mít v sobě něco, co mi může tyto problémy znovu přivodit(třeba i jinde na jiné části těla?
6) Můj další dotaz byl: takže po přeléčení nemusím mít strach, že bych jí mohl nějak ublížit, nakazit? Můžeme potom provádět orální sex?
Odpo. doktora: ne nemusíte, neublížíte ji, teď jenom počkejte až se to zahojí a bude to v pořádku. Ano, můžete provádět orální sex.
6. je to tak, nemusím mít strach, můžeme dále sexuálně žít jako dříve?

7) V případě, že bude test u přítelkyně pozitivní, co dělat, vyrovná se s tím její imunita, jak zamezit tomu, aby se jí to rozlezlo, popř. jak ji vyléčit, aby byla v pořádku?

Dále jsem se ptal doktora na:
8) Myslíte si, že když se to u přítelkyně ještě nijak neprojevilo a já ji eventuélně nakazil, že by ji očkování mohlo pomoct tak, že by se u ni HPV vůbec neprojevilo či ho neměla?
Odp. doktora: "Ano je to možné. Pokud by to bylo v počínajícím stádiu, třeba pár buněk bylo nakažených tím papylomavirem, tak je možné, že by se ta imunita(očkování) o to mohla postarat".
8. Je toto tvrzení pravdivé, myslíte si, že když ještě nemá žádné projevy(výrůstky), že se tomu vyhne a bude v pořádku?

Hned po této konzultaci jsme si nechali naočkovat první dávku SILGARDU. Mě bude v lednu r. 2014, 26 let a přítelkyni je 30 let. Na další očkování jdeme za 2 měsíce.

9) Já osobně jsem měl tedy výrůstky na ústí moč. uretry, které mi odstranili. Náš sexuální život je však i v orálním sexu, který provádíme oba. V současné době mám po operaci pocit, jako bych měl něco v krku. Dozvěděl jsem se, že se mohou kondylomata(polyp) vyskytovat i v hltanu.
O tomto pocitu jsem řekl i mému ošetřujícímu urologovi, který mi řekl, cit. " je to velice nepravděpodobné, že byste ho tam měl".
9. znamená to tedy, že když jsem měl polyp na uretře, že ho nemůžu mít současně v krku? Opakuji, že jsme při sexu prováděli orální sex, takže když jsem byl nakažený, mohl jsem si nákazu vnést do úst a později do hltanu?

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
HPV virus v těle nepřetrvává, infekční jsou pouze kožní a slizniční ložiska. HSV přetrvává a může se aktivovat při snížení imunity. Pokud nemáte další ložiska po úplném zhojení těch odstraněných, tak by jste neměl být nekažlivý. HPV který hlavně způsobuje rakovinu čípku není ten samý, co způsobuje kondylomata, ale mírně riziko také zvyšuje.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie