51498  30. 1. 2014 23:11:38 - markuss

Komunikace

Dobrý den, jsem ve znamení ryby, je mi 15 a mám problém s komunikací. Jenže trvá to jen něco přes rok a stále se to zhoršuje. Dříve jsem snad problémy neměl nebo jsem nad tím neuvažoval a v klidu jsem se bavil. Ale teď mně to vadí zejména u holek. Nedokážu se s ní bavit, najít téma které by bylo vhodné. Musím se před prvním rande připravovat tak, že si plánuji co řeknu, jenže když to pak řeknu pak už nevím co dál a je ticho. Když je nějaké téma v pohodě se zapojím jenže když nedokážu začít a navazovat aby bylo delší a delší. Problém je i když jsem s kamarádem dokonce i v rodině. Kamarád vždycky většinou načne téma mě se uleví. Už nechci pořád mlčet. Potřebuji poradit co s tím jak vyplnit chvíle ticha hlavně s tou holkou. Když jsme ve třech je to pro mně lepší, ale když jsme ve dvou tak to vázne. Pořád se mi točí v hlavě ten trapný pocit že nevím co říct. Potřebuju se toho jednoduše zbavit. Jsem dost vtipný když se mi povede něco říct ale je to námaha. Děkuji za názory a popř. v jakém znamení se holka ke mně jako více mluvná hodí..díky

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ste vo veku, v ktorom podobné veci prežíva, alebo prežívala veľká vačšina ľudí. Aj ja si na to pamatám. Práve v tomto veku sa to vystupňováva, pretože človeku zrazu oveľa viac záleží, aby si ho všimli, aby vyzeral, čo najlepšie, aby sa nestrápnil a oveľa ťažšie tie trápne situácie berie. Je to proste v spojení s dospievaním a je to úplne prirodzené.
Pokiaľ sa Vám nepodarí v kontakte uvoľniť, budete v jednom kruhu. Preto si skúste proste pripraviť viacero tém, o ktorých budete hovoriť. Nie vety, ale témy. A vobec si nerobte hlavu s tým, že je to umelé. Keď sa Vám podarí zopár takýchto rozhovorov - naberiete sebavedomie a časom to pojde stále spontánnejšie. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy