51582  4. 2. 2014 17:33:51 - terina01

Líbí se mi lékař

Pár měsíců již navštěvuji psychologa. Postupně se mi -od líbit se -z něj dost hodně zamotala hlava. Velmi často na něj myslim, přitahuje mne. Nechci mu to určitě dávat najevo. Jen se chci zeptat, zda si myslíte, že je možné jej navštěvovat i nadále. Že to nenaruší vztah lékař-pacient? Jako psycholog mi vyhovuje, jeho rady fungují. Děkuji

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
V terapii sa toto pomerne často stáva. Asi má Váš terapeut vlastnosti, ktoré sú Vám sympatické, možno Vám aj niekoho pripomína. V každom prípade aj keď Vám je táto situácia nepríjemná, nie je to dôvod na prerušenie terapie a vôbec to nemusí narušiť Váš vzťah. Ak by ste mali pocit, že Vám to príliš prekáža, kľudne to terapeutovi povedzte. Mne sa pár krát stalo, že mi pacient povedal, že na mňa myslí aj mimo terapie. Terapeutický vzťah to vôbec nenarušilo, práve naopak, došli sme k záveru, že som im nevedome pripomínala niekoho, koho mali radi a na mňa to len akoby prenášali. Takže nebojte sa toho, je to podľa mňa skôr plus ako mínus v terapii.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
4. 2. 2014 21:15:58
Stává se to velmi často, že se žena zakouká do svého psychologa. Pokud jste schopna se s tím poprat, nevidím důvod proč spolupráci ukončovat, když Vám pomáhá.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy