51857  20. 2. 2014 7:06:36 - Liker284

Sexuálna absencia

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, aké môže mať následky sexuálna absencia na muža (cca mesiac, dva mesiace). Ide o moje vedomé rozhodnutie túto dobu nemasturbovať, pričom som prerušil aj sexuálny kontkat s priateľkou, nakoľko už dlhšie pociťujem nezdravú závislosť na masturbácii a potrebujem "vyvetrať hlavu". Chcem však vedieť, aké následky by to mohlo na mňa mať. Pýtam sa ako na zdravotné či fyziologické zmeny, tak aj zmeny, ktoré by sa objavili pri znovuobnovení pohlavného styku s priateľkou (ako sa bude semeno z tela vylučovať, či sa zmení kvalita ejakulátu, ako to ovplyvní následný pohlavný styk s priateľkou - či sa zmení moja výdrž, či sa budem ešte vedieť kontrolovať pri prerušovanom styku...) Zaujíma ma aj, či môžu vzniknúť nejaké zdravotné problémy. Masturbujem celé roky každý deň. Mám 30 r.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Negativní vlivy na zdravotní stav by to nemělo mít žádné. Tělo si pomůže samo - může dojít k erekci ke vzrušení a dokonce k ejakulaci. Je možné, že budete podrážděný a agresivnější. Reakce na sexuální půst je však individuální. Po opětovném zahájení sexuálního života zřejmě moc nevydržíte.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
22. 2. 2014 13:43:16
Sexuální abstinence na dobu měsíce, dvou škodit nemůže. Pokud jste zatím dosti masturboval vedle občasného styku s partnerkou, tak si penis odpočine z nadměrného dráždění. Pokud Vám připadá, že jste závislý na masturbaci, tak by šlo přece dále mít styk s partnerkou a jen abstinovat od masturbace. Takhe po pár dnech, pokud to vůbec vydržíte, budete mít daleko častěji erekce, v noci bych počítal s podstatě trvalou erecí během spánku. Tak za dva týdny, možná i dřív, přijde poluce, tj. tělo se zbaví nadbytku semene během spánku. Než úplnou abstinenci bych radil spíš vyřadit masturbaci a mít dvakrát za týden styk. A nebo bez styku s partnerkou, ale jednou týdně, v předem určený den, masturbovat. Po týdenním půstu by masturbace mohla být otázkou krátkého času. Ale může i abstinovat kompletně, i když zcela nechápu smysl. Ničemu to neuškodí, ale může to být trošku nepříjemné období. Až po abstinenčním období znovu zahájít pohlavní styk, tak spíše počítejte, že ejakulace nastane velmi rychle. Až po nějaké době, po pravidelném styku, se vrátí k normálu. Pokud potřebujete prodloužit dobu styku, tak zde se naopak doporučují masturbační cvičení, kdy masturbujete a neejakulujete (skončíte včas a nebo stisknete penis pod žaludem), toto se provede tak 3-4x, na konci s ejakulací. Tím jde skutečně nacvičit, že se doba hodně prodlouží. Nejdřív masturbovat sám, pak totéž, kdy vás masturbuje partnerka, nakonec přerušování při vlastní souloži. Jinak masturbace denně mi přijde zcela běžná, nezávisle na tom, jestli muž vede sexuální život s partnerkou.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie