51978  27. 2. 2014 20:25:19 - martin.kovali

Problémy s přítelkyní

Dobrý den,
obracím se na Vás se žádostí o radu. Mám novou přítelkyni, jsme spolu čtvrtý měsíc, ale její chování se nečekaně změnilo a já nechápu proč. Na začátku bylo vše v pořádku a krásné, oba dva jsme byli do sebe zamilovaní až po uši. Jenže před týdnem, zničehonic, ze dne na den o mě úplně ztratila zájem. Vůbec nic mi neřekla, žádný důvod, jenom se začala chovat jinak. Nechápu to, před týdnem mi ještě psala zamilované sms a pak ze dne na den se ke mě začala chovat jako bych ji vůbec nezajímal. Navíc ve mě začala vidět jenom to špatné...vyčítá mi, že málo mluvím a když mluvím tak mi řekně ať jsem raději zticha, co udělám udělám špatně, když nic nedělám tak je to zase špatně, zkrátka ničím se jí nejde zavděčit. Nevím čím to může být způsobeno (má teď i nějaké zdravotní komplikace ale zase nejde o nic extra vážné ) a celkově je bez nálady, nic ji nebaví, na tic se netěší, skoro z ničeho už nemá radost. Občas má takové řeči, že je jí jedno jestli zemře nebo ne, protože tady na světě už stejnak nemá žádné radosti...Náš vztah už asi nezachráním, ale stejnak bych jí rad pomohl, nevím jak jí pomoct aby zase našla chuť k životu? Čím si vysvětlujete její náhlou ztrátu zájmu o partnera? Děkuji za radu.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Náhla strata záujmu o partnera žiaľ býva spojená hlavne s nájdením si iného objektu záujmu! Pokiaľ jeden deň písala zamilované smsky, nevidím iný dôvod, prečo by zrazu druhý deň bolo všetko zlé a iné... Iba ak záujem prešiel niekam inam. Uvedomujem si, že to píšem veľmi priamo, no hlavne v adolescencii to tak proste často býva. Neviem koľko máte rokov, ale okolo tej 14-17ky, u niekoho to trvá aj dlhšie sú emócie ešte veľmi nestále, ľahko premenlivé, vznetlivé, rýchlo ale aj opadajúce. Na Vašom mieste by som sa s partnerkou porozprávala. Narovinu otvorila problém, že pociťujete z jej strany nezáujem a že či sa správate tak, či ona, že je to zlé. Že by ste mal v tom rád jasno, či to má znamenať rozchod alebo či ešte ona má záujem a snahu o pokračovanie. Je možné, že takéto otvorené načatie problému Váš vzťah paradoxne aj zachráni. V každom prípade ak ona nebude chcieť hovoriť a nepovie čo sa deje, tak jej pomôcť ani nebudete môcť, aj keby ste to akokoľvek veľmi chceli.

Komentáře uživatelů ...

Amanda26
9. 3. 2014 17:47:17
- skus ju pozvať na večeru, do kina, kupiť jej kvetinku.... ak ju to nepoteší alebo odmietne, tak sa o tom porozprávajte. Pokial nepomože ani to, asi si treba hľadat inu ženu :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy