52005  1. 3. 2014 1:38:05 - Emeli

Sex v 15

Mám 15 rokov a môj priateľ by už chcel sex. Sme spolu 2 mesiace a myslím si že je to skoro. Tiež by som to chcela pretože som na to fyzicky aj psychicky pripravená viem o všetkom čo to obnáša ale myslím si že v 15 rokoch je to skoro. Ako mu to mám vysvetliť alebo čo mu mám povedať aby ma pochopil? A moja ďalšia otázka je či sa orálny sex považuje za sex. Teda ak som už mala orálny sex, tak že či som už mala sex. Lebo podľa mňa nie, ale každý to vníma inak.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Sex orální je druhem sexu, ale jste stále panna a to až do té doby, než dojde k penetraci - penis do pochvy. Doporučoval bych vám počkat, zda je s Vámi partner opravdu z lásky nebo kvůli fyzické přitažlivosti. Nemáte kam spěchat.

Komentáře uživatelů ...

dobre
1. 3. 2014 8:45:43
No, Ja si myslím že je niečo to tiež priskoro. A navise podľa zákona máš mať sex až od 16 . No tak mu to skús povedať na rovinu. Skús mu povedať, že si myslíš že je priskoro. Po dvoch mesiacoch to aj skoro je. Moja sestra mala rovnaký problém A normálne chalanovy povedala že sa na to necíti A on to pochopil.
Nahodnyhost
4. 3. 2014 14:33:49
Podle zákona v ČR je pohlavní styk (vč vzájemné masturbace, orálního sexu atd.) povolen až od 15 let. Pokud je oběma 15 a méně než 18, je to z hlediska zákona v pořádku. Ve dvojici jeden mezi 15-18 a druhý nad 18 by problém být mohl. Jinak si myslím, že s pohlavním stykem (penis do vaginy) bude lepší ještě počkat. Zvlášť pokud se sama na to necítíte, počkejte klidně do 18 nebo i déle. Orální sex je dle zákona považován za sexuální styk, ale lze být panna a přitom poskytovat či nechat si poskytovat orální sex. Ale ani zde se nenechejte přimět k něčemu, co Vám samé nevyhovuje nebo zatím neláká. Možná bych přistoupil na uspokojování partnera masturbací, tj. dělala byste mu to rukou. Přitom se lze nechat hladit na prsou, ale opět, toto si nechce dělat, pokud Vám to vyhovuje, jinak ne. Jinak radím dle právní řádu v ČR, pokud na Slovensku je zákaz do 16 let, tak s partnerem nedělejte vůbec žádnou sexuální aktivitu. Ani se nenechte dráždit na prsou. Zákon je třeba dodržet a není třeba zas tolik spěchat. V sexu je pravidlo, že co se dělá, musí vyhovovat oběma stranám. Pokud zatím nechcete žádný sexuální kontakt, tak partner může své potřeby řešit masturbací. Tak to dělá i řada ženatých mužů, např. při rozdílné sexuální potřebě v páru.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie