52233  15. 3. 2014 19:01:47 - vercuckaa

Endometrióza?

Dobrý den,
vím, že bych se o tomto problému měla zmínit svému gynekologovi,ale poslední dobou jsem tam často a zdá se mi, že mě odbývá nepotřebnými antibiotiky a mysli si, že jsem simulant. Už nevím kam se mám obrátit a mé problémy neřeší.
Již od 15 let beru HA, nikdy jsem neměla problémy, jen mě při zátěži vždy dloubalo v podbřišku jako při menstruaci. Tyto problémy mam měsíc co měsíc až do dnes. Dnes je mi 23 let. Již jsem si na ně zvykla a beru je jako součást, i když vím, že nejsou normální. Dále se postupem času přidaly ale další obtíže jako :špinění mimo cyklus, většinou počátkem ovulace ale drží se někdy 3 dny, ovšem někdy až do menstruace. Gynekolog to řešil neustálou změnou antikoncepce. špiním během měsíce a hlavně po sexu. Dále jsem prodělala dvě menstruační koliky ve 13 a druhou ve 14 letech, protože jsem seděla na studeném a prochladla jsem. Bolesti byly naprosto nesnesitelné a dodnes z nich mám panickou hrůzu při každé menstruaci. S používáním HA menstruace není již tak bolestivá, ale bolesti břicha při ní jsou znatelné, občas velké jakési dloubnutí, až se musím na chvíli zastavit a počkat až křeč povolí.Doprovází mě většinou při MS i průjem. K těmto problémům se přidaly i obtíže s každovečerním nadýmáním, někdy velkými bolestmi břicha a průjmy. Na vyšetření vždy vše v normálu, vždy bez nálezu a příčiny. Napadá mě tedy jen dvě jediné věci a to dle příznaků endometrióza nebo rak. vaječníků. Mám velké obavy a chci se zeptat, zda je to normální v mém věku nebo jsem jen paranoidní. děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, při užívání HA jsou opravdu menstruační bolesti slabší, je to tedy i jedna z indikací podávání HA. Ale neznamená to, že bolesti úplně přejdou, bohužel to nebývá pravidlem. Dále ne každému daná antikoncepce sedne a ono chvíli trvá, než si tělo na HA zvykne, navíc, když je často měněna, může být pak krvácení nepravidelné. Neuvádíte, z jakého důvodu vás gynekoložka stále přeléčuje antibiotiky. Častější antibiotika by mohly být i příčinou zažívacích obtíží. Na to bych zkusila užívat pravidelně probiotika.
Rakovinu vaječníků by gynekolog jistě při vyšetření poznal, takže rakoviny bych se neobávala.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky