52259  17. 3. 2014 21:18:29 - Lukyn82

Záněty v těle

Je mi 32 let už 2 roky trpím chronickým zánětem očního nervu. Za ty dva roky sem už téměř přišel o zrak a lékaři(oční) si se mnou už neví rady. Prodělal sem spoustu krevních testů ale nikdy mi vůbec nic nenašli i na MR půjdu v dubnu už podruhé a poprvně taky nic. Dávají mi 8mg Medrolu a 150gm Equoral ale i tak se mi záněty vracejí sice né v takové míře ale vracejí. Navíc mám afty které sem měl i před touto nemocí a krční čepy. Měl sem jít na jejich odstranění ale protože si lékaři myslí že by to mohlo být autoimunitní mají s jejich odstraněním problém že by to mohlo být ještě horší. Pořád se točím v kruhu a není možné nic vyléčit, osobně mě to přijde že lékaři se snaží spíše léčit následky než hledat příčinu, na to co jim říkám bud krčí rameny nebo mi udělají krevní testy a tam se stejně nic nezjistí. Níže vypišu problémy které mívám, spoustu sem jich měl ještě před nasazením léků.
- Bušení srdce
- Třes svalů(často) nebo občas bodavá bolest některého ze svalů (většinou ruce)
- Pocení rukou
- Křeče
- Často je mi zima
- slabost a stuhlé svaly
- podrážděnost a nervozita
- syndrom neklidných nouhou
- bolest kloubů (na Denziometrii kyčle OK, páteř mírně odvápněná)
- přibírání na váze (to ale až po těch kortkoidech)
- a poslední podle mě to nezvláštnější (dle mě možná příčina). Z ničeho nic se mi nahrne spousta krve do tváře (bezdůvodně) začne mi být strašné horko na lících (horký dech apod)buší mi srdce, všechny ty zánětlivé změny na sitnicí se mi "rozblikají". Teplotu ale při tomto "ataku" ale nemívám. Po odeznění se třesu zimou a pak mívám za pár dní vetšinou další (nový) zánět. Ted už nechodím ani ven, protože zdravotní stav mám čím dál horší a sebemenší problém si vždy tvrdě odnesu. Minulý rok v říjnu sem po menší stresové situaci, měl velkou "ataku" s nahrnutím velkého množství krve do tváře a to až tak že mě i mandle začaly bolet (nebo krku už nevím) a za pár dní sem měl mononukleozu.
- od mala mám M scheuermann
- na MR pouze plochá cysta 12x9x8 (oboustarně) maxillárním sinu basalne. Slizniční hyperplasie.
Prodělal sem operaci progenie (titanové destičky mi nechali)

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, toto není otázka na očního lékaře, protože záněty zrakového nervu jsou evidentně druhotným projevem jiného onemocnění, a tak je nutné léčit nejdříve to. Samozřejmě se vyskytují záněty zrakového nervu i izolovaně, ale to nejsou přítomny další mimooční symptomy a většinou reagují velmi dobře na kortikoidy. Doporučil bych zopakovat odběry (zejména protilátky na boreliózu a také hormony štítné žlázy) a konzultaci na imunologii.

Komentáře uživatelů ...