52303  19. 3. 2014 20:43:29 - airen

Vidění, únava očí

Dobrý den,
No jak popsat můj problém. No poslední dobou občas trpím únavou očí. Především teda po škole. Např. jdu po ulici a mám pocit, že některé ty obličeje lidí vidím tak trochu nejasně. Jako ne zas rozmazaně, zkrátka jen tak nejasně/ ne úplně ostře, ale jako známého člověka víceméně v pohodě poznám. Jsem třeba někdy trochu i takový zmatený... Někdy je navíc pohled to dálky takový trochu nepříjemný. Ne že by to bolelo nebo něco takového, ale prostě to není úplně takové příjemné. Už se mi někdy i stalo, že jsem přišel domů a už ani na tom počítači se mi nechtělo nic číst kvůli té únavě. Různé nápisy přečtu pokud vím. Nebo jsem byl nedávno v divadle, seděl jsme v zadních řadě a docela mě to taky unavilo to dívání do dálky, ale jako viděl jsem na pódium...
Myslíte, že se jedná o nějakou oční vadu? Nějakou slabší úroveň krátkozrakosti nebo něco takového? Ještě bych zdůraznil, že trávím dost času na počítači, takže jestli to není jen nějaké přetěžování očí...?

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, jedná se o projevy dioptrické vady. Jakou konkrétně (dalekozrakost, astigmatismus či krátkozrakost) je třeba vyšetřit. Navštivte oftalmologa.

Komentáře uživatelů ...