52521  1. 4. 2014 22:09:10 - KacenkaXX

Zase ty chlamýdie...

Dobrý den,
můj dotaz se týká opět chlamýdií trachomatis. Přestávám této "pohlavní nemoci" rozumět. Spala jsem se svým přítelem a jednou se vloudila chyba a stalo se to s mým kamarádem. Zanedlouho po té jsem šla na testy (černé svědomí) a vyšly najevo chlamýdie trachomatis. Čemu nerozumím je to, že jsem oba dva chlapi poslala na testy pro jistotu. Přítelovi byla rovnou nasazena také antibiotika bez testů, ty přijdou až po přeléčení jestli je vše v pořádku zmínil urolog. Zatímco kamarád měl testy z moči i krve negativní. Kde jsem k tomu tedy přišla???? Přítel mi byl bohužel 100% věrný (oproti já jemu, což mě moc mrzí, ale stalo se) a zároveň jsem byla jeho 1. sexuální partnerka a on můj 1. sexuální partner (bez ochrany). Možná by za zmínku stálo, že jsme byli s přáteli na společné dovolené a ručníky čí je který jsme moc neřešili (v koupelně) a dále jsem půl roku chodila do plaveckého bazénu, parní komory a sauny, výřivky. Nikde jsem se si po někom sednout nikdy nebála. TeĎ začínám mít obavy. Další možnou připomínkou k bazénu je to, že v něm bylo rozbité čerpadlo čistící vodu ještě nějakou dobu než se na to prý přišlo. Po té vypustili celý bazen a důkladně ho dezinfikovali včetně výřivky! Přítel se mnou byl rovněž několikrát plavat a získal na ístě nesčetně bradavic na nohou a dokonce i na genitáliích (dětská moluska bazénová mu bylo sděleno na venerologii). Tímto jsem jen chtěla sdělit, že nerozumím tomu, že pohlavně přenosné choroby se přenášejí mimo jiné i jinak než pohlavně...jen ten název lidi dost děsí...Děkuji za případně názory a odpovědi.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý den, i keď chlamýdie trachomatis sú prevažne sexuálne pronosné ochorenie, nemusíte ich získať len touto cestou. Takže to ako a hlavne kedy ste k nim prišla, to sa už bohužiaľ nikdy nedozvieme. Doležité pre Vás teraz je, aby ste sa vyliečila a bola v poriadku a zbytočne neriskovala a pri sex. styku s cudzími osobami používala kondóm, pokiaľ ich zdravotný stav nebudete poznať.

Komentáře uživatelů ...

KacenkaXX
1. 4. 2014 22:10:21
Ještě doplňující dotaz, pokud výsledky chlamýdií u mně dopadnou dobře, mohu jít opět znovu darovat krev jak je mým zvykem, když jsem zrovna zdravá? Stačí k tomu odstup měsíc po dobrání antibiotik a po kontrole? Děkuji!
Kacenka [Porodní asistentka]
4. 4. 2014 7:48:15
Pred odberom a darovaním krvi Vám budú robené testy a ak všetko bude v poriadku, tak nevidím v darovaní žiadny problém. To sa ale dohovoríte a dohodnete priamo na Transfúznej stanici.
KacenkaXX
4. 4. 2014 9:40:20
Dekuji moc za Vasi odpoved. Pani doktorka mi rikala, ze za rnok se na jejich klinice prumerne neddostane pouze 1 clnvek a to zpravidla ten, ktery nedodrzi sexualni abstinenci po dobu lecby, tak s nad budu v poradku. Jeste 1 moc dekuji za Vase odpovedi.
KacenkaXX
4. 4. 2014 9:42:19
*nedostane z chlamydii t. Omlouvam se za pravopis. Jsem na mobilnim tel

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie