52632  7. 4. 2014 23:57:58 - Karla192

Kondyloma

Dobrý den,přítel má na penise bradavičky,s největší pravděpodobností jde o kondyloma,ode mě nakažen být nemohl(byl můj první) on ale nějaké holky měl, jsme spolu už téměř dva roky a věrný mi prý byl. Vzniká tato nemoc jen tehdy, je-li ten druhý nakažený nebo to mohl chytnout i ode mě i když já tuhle nemoc neměla? vzniká pouze sex. stykem nebo třeba i použitím veřejných záchodů? Přítel to má už zhruba půl roku a mě se teď objevili také dvě malé drobné bradavičky.
Děkuji za Vaši odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý den, to či sa toto ochorenie prejaví je otázkou hlavne imunity. Vyvoláva ho HPV vírus, ktorý sa prenáša pohlavnou cestou, na verejných toaletách sa nim nakaziť nemožete. Pokiaľ Váš partner pred vami mal aj iné partnerky, tak sa vírusom nakazil dávno pred tým, ako spoznal sám, aj keď do teraz nemal žiadne problémy. Ak sa bradavičky objavili aj u vás, tak vás s najväčšou pravdepodobnosťou nakazil. Toto ochoreie sa vyliečiť nedá, dajú sa liečiť len príznaky ochorenia. Preto ak momentálne je prítomný výsev, teda kondylómy, tak by ste si ich mali necahť odstrániť.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie