52674  10. 4. 2014 21:46:20 - pedublin

Bledá stolica a bolesť pri kakaní

Dobrý večer.
Vedeli by ste mi prosím poradiť. Moja 3 ročná dcérka prekonala pred týždňom črevnú chrípku, kt. trvala dva dni. V tom čase a ešte aj pár dní potom bol problém čokoľvek do nej dostať. Teraz už papá aj pije normálne, ale má bledú stolicu, skôr mäkkú ako tvrdú. Dnes sa k tomu ešte pridala aj silná bolesť pri kakaní a tesne po. Neviem, či to môže byť následok črevnej chrípky, nejedenia...Za každú radu a pomoc budem povďačná. ďakujem pekne

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den, bledá stolice bývá spojená s menším obsahem žluče, který by se dočasně mohl po střevní chřipce objevit, dietní složení stravy také nezbarví moc stolici. Existují i závažé důvody stolice bez žluče, ale ty jsou buď vrozené a projevují se brzy po narození nebo spůsobené překážkou odtoku žluče nejčastěji kvůli kamenům, ale to také nebude Váš případ. Takže to by se mělo brzy vrátit k normálu.
Co se týče bolesti, také může souviset s proběhlou střevní chřipkou - pokud nebyla stolice tvrdá, mohlo by bolest způsobit zvýšené množství trávicích šťáv v nedokonale stráveném jídle nebo může být okolí konečníku podrážděno častým utíráním během průjmu. Při přetrvání obtíží je vhodné navšívit lékaře.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí