52735  14. 4. 2014 19:00:09 - werukviri

Bolest pravého oka

Dobrý den,
již cca dva týdny mne trápí bolest pravého oka. Zpočátku občasná, nyní trvalá. Jelikož necelé dva měsíce pracuji v drogerii, přikládala jsem bolest zvýšené citlivosti na nějaký přípravek. Mohla jsem si třeba nevědomky promnout oči rukama od pracího prášku, atd. Dioptrické brýle nosím, poslední výměna dioptrií proběhla před rokem. Testy na alergie jsem nikdy nepodstoupila. Mívám velmi často dermatitidu v okolí rtů. Vadí mi nikl. Bolest je stálá, zhoršující se při zaostření. Je to směsice pálení, řezání, tlaku kolem oka. Oční bělmo je slabě zarudlé a nemohu oko úplně otevřít jako to levé. Levé pobolívá též, není to ale tak strašné. Udělala jsem si výplach očí čistou vodou, cca dva litry. Již druhý den používám 3x denně ophtalmoazulen. Ten skutečně bolest zmírní, ale jakmile oči otevřu, vše pokračuje. Bolest se zmenšuje při zavřených očích. A také mám větší potřebu spánku. Nerada bych hned běžela k lékaři, pokud je to jen podráždění. Děkuji za odpověď.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, navštivte oftalmologa. Toto nebude obyčejné podráždění, ale bude se jednat o zánět, a to vzhledem k příznakům zřejmě rohovky. Navíc kvůli bolesti při zaostřování je nutné vyloučit zánět duhovky.

Komentáře uživatelů ...

tomasek8801
17. 5. 2016 15:49:21
Dobrý den, mám stále bolesti právého oka a pravé půlky oblyčeje.. Bolesti se dtále zhoršují, otéká mi to, cítím v tom oku takové zvláštní bodání.. Co stím?