52736  14. 4. 2014 19:26:46 - Mankind21

Prášky na oblbnutí, které jsou nejlepší?

Zdravím,
potřeboval bych od Vás poradit, které prášky jsou nejlepší na to, aby mi bylo vše jedno a byl jsem v pohodě. Jde o to, že mám od smrti svého otce větší a menší deprese, úzkosti, nevím jak se to odborně přesně nazývá, ale prostě jsem úplně zničený, brečím, chci se zabít, nic mě nebaví, celý den nic nedělám, ve škole jsem už zase nebyl aspon měsíc, a to je kvůli ty moje stavy. Nemám přátele, nemám přítelkyni, nemám nikoho komu by na mě záleželo, ale tohle už neřeším, pochopil jsem že to tak je, každý nemůže být milován a mít aspon v něčem štěstí. Nechci to už nějak řešit, moc dlouho jsem se snažil, ale nikomu na mě nezáleží, jsem prostě podčlověk co je jen na obtíž. A ještě dodávám, že je mi 21 let, což je úžasný, že bych měl být chlap a místo toho jsem ufnukaná troska, ale to jen tak dodávám. Otec mi zemřel v roce 2005, neříkám že jsem v troskách jen kvůli tomu, ale od té doby jsem pochopil, že někdo musí mít "Černého Petra".Tak bych právě potřeboval poradit jaké prášky na to brát, alkohol příliš nepomáhá, pořád to mám v hlavě. Děkuji za odpověd, Martin.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Od roku 2005 je to už niekoľko rokov a hovorí sa, že s ľahkou depresiou sa vie vyrovnať aj človek bez liekov, teda spontánne, do dvoch rokov. To znamená, že už od roku 2007 by ste mali pociťovať zlepšenie. U Vás to ale nenastalo a z Vášho príspevku mám pocit, že sa veľmi trápite. Niektoré veci je však lepšie "plne prežívať" a tak pochopiť. Potláčať emócie nie je dobré! S týmto Vám však pomôže jedine psychoterapia a lieky, ktoré Vám predpíše cielene psychiater! Žiadne oblbováky, ale lieky, ktoré Vám pomôžu z tohto depresívneho kruhu von. Veľmi držím palce, aby ste našli svoj zmysel a cieľ aj v iných veciach ako je len utápanie sa v smútku a rozmýšľaňím nad samovraždou či totálnym oblbnutím sa. Ste človek, ktorý ešte veľa vecí môže vo svojom živote dosiahnuť. Môžete mať rodinu, veľa kamarátov, ale všetko závisí len od toho, ako sa momentálne postavíte k svojmu zdravotnému stavu, pretože depresia je choroba!

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
14. 4. 2014 20:11:05
Nejprve je potřeba vyhledat psychiatra a zdělit mu svoje problémy. Pokusit se je řešit a případně se domluvit na užívání antidepresiv. Hodně štěstí.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy