52997  1. 5. 2014 0:01:10 - tereza17

Alergie na vařené potraviny?

Dobrý večer,
je mi 17 let. Odmalička (zhruba od půl roku) mám atopický ekzém na obličeji, na prstech u rukou, v záhybech na rukou a nohou. Poté astma a alergie na prach, seno, trávy, pyly.. a potravinové alergie: mléko a lepek. Všechny obtíže se okolo osmého roku života velmi zlepšily nebo úplně vymizely. Zhruba do mých 15-ti let nebyl výrazný problém. Ovšem od tohoto roku se mi zhoršilo astma, alergie, ale nejvíce atopický ekzém. Velmi s ním bojuji, antibiotika nezabírají. Jediné, čeho jsem si všimla, že naskočí, začne pálit a svědět po požití vařeného jídla (teplota varu od 40-ti stupňů nahoru). Jakmile jsi dám pauzu a jím jen syrovou zeleninu, ovoce a ořechy, jakoby se stal zázrak a ekzém se úplně ztratí. Je možné mít něco takového jako alergii na vařené jídlo? Předem velmi děkuji za odpověď.:)

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, zní to nepravděpodobně, ale naučila jsem se, že v medicíně je možné všechno. Vaše tělo môže reagovat na vyšší teplotu, kdy dochází k většímu prokrvení vnitřních orgánu, co asi vyvolá u Vás reakci. Každopádně byste se měla poradit se svým alergologem, on má s ruznými alergiemi více zkušeností. A když jste toto vypozorovala, tak se teplejší stravě vyhněte - taky by mne zajímalo, jak reagujete na čaj, kávu nebo teplou sprchu. Ale to je spíš zájem o to vědět, jestli jde jenom o vařené jídlo nebo i o teplé tekutiny.

Komentáře uživatelů ...