
Alergie na vařené potraviny?
Dobrý večer,
je mi 17 let. Odmalička (zhruba od půl roku) mám atopický ekzém na obličeji, na prstech u rukou, v záhybech na rukou a nohou. Poté astma a alergie na prach, seno, trávy, pyly.. a potravinové alergie: mléko a lepek. Všechny obtíže se okolo osmého roku života velmi zlepšily nebo úplně vymizely. Zhruba do mých 15-ti let nebyl výrazný problém. Ovšem od tohoto roku se mi zhoršilo astma, alergie, ale nejvíce atopický ekzém. Velmi s ním bojuji, antibiotika nezabírají. Jediné, čeho jsem si všimla, že naskočí, začne pálit a svědět po požití vařeného jídla (teplota varu od 40-ti stupňů nahoru). Jakmile jsi dám pauzu a jím jen syrovou zeleninu, ovoce a ořechy, jakoby se stal zázrak a ekzém se úplně ztratí. Je možné mít něco takového jako alergii na vařené jídlo? Předem velmi děkuji za odpověď.:)
