53024  2. 5. 2014 15:56:41 - Tomasek14

Ubližovanie ľuďom

Mám ešte jeden problém. Už od mala mám chuť ľuďom ublížiť. Nejako ich zraniť. Všímam si to od momentu, čo si pamätám. A znepokojuje ma to. Neviem, čo si mám o tom myslieť. Raz keď som mal asi 10, som jednému chlapcovi ublížil. Sotil som ho a on si rozbil kolená. Pamätám si na ten skvelý pocit. A veľakrát mi napadne ublížiť ľuďom ktorých aj napríklad nepoznám. Mám sa niečoho báť?

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den ještě jednou,
pokud máte chuť někomu ublížit, jako psycholog bych se s Vámi asi zaměřil v jakých situacích tento pocit překonáváte, nebo u kterých lidí ho nemáte. Určitá míra sadismu je docela běžná věc. Většina dětí trhá mouchám nožičky, rozšlapávají pavouky apod. Jde o to, nenechat tyto tendence zvítězit, protože jsou v naší společnosti zkrátka nepřijatelné. Nepřijatelné ovšem nejsou Vaše úvahy, ale to, kdybyste je převedl ve skutečnost.

Druhá věc je, že z něčeho nejspíše pramení a nebylo by od věci blíže prozkoumat, proč je máte. Třeba ostatním něco závidíte, nebo si chcete připadat mocnější, silnější, což by souviselo se sebevědomím.

Zkuste to s někým probrat důkladněji.

Komentáře uživatelů ...

Abby
4. 5. 2014 15:47:43
No normálne to asi nie je. Podľa mňa by si mal zájsť za psychológom.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy