53076  5. 5. 2014 21:29:32 - laura77

Priateľ nechce ustúpiť

Dobrý deň. Žijem sama s 15 r. synom a jednou čivavkou. S priateľom máme 3-roč. vzťah. Nedávno som si zobrala do dočasnej starostlivosti dalšieho psíka zo zlých podmienok. Priateľ mi neustále vyčíta, že som ho vymenila za psa a trvá na tom, aby som psíka dala preč. Kvôli tomu k nám už vôbec nechodí, nebol u nás už 4 mesiac. Jeho postoj mi príde sebecký od niekoho požadovať, aby dal nevinné zvieratko preč. Môj syn veľmi chce aby sme si psíka nechali, no priateľ ma tlačí k múru. Vôbec neviem, čo robiť. Rada by som si ponechala aj psíka aj priateľa. Priateľ však nechce ustúpiť za žiadnu cenu a je nesmierne urazený. Je normálne, že muž na psa takto žiarli?? Ako by ste to riešili, poradte mi prosím.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
pokud má váš přítel dojem, že jste jej vyměnila za pejska, co ho k tomu vede? Už dřív si připadal ve vašem životě nevýznamný? Kde se v něm bere pocit, že o něj nestojíte?

Myslím, že s pejskem to vůbec nemusí souviset. Chcete přistoupit na jeho požadavek, že by chtěl mít ve vašem životě významnější roli? Pokud ano, společně se dohodněte jak na to. Když si pár pořídí psa, málokdy to vede k podobné reakci: Buď on, nebo já. Je pravděpodobné, že váš přítel chce zkrátka něco, co se mu nyní nedostává.

Zeptejte se přítele, co by se změnilo, kdybyste pejska dala pryč? Co by se pro něj změnilo? Pak společně popřemýšlejte nad tím, jak toho samého (např. víc společně tráveného času), dosáhnout i s pejskem.

Přeji hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy