53279  17. 5. 2014 20:22:24 - pavel.2107

Nadměrné pití u 7 letého syna

Dobrý den, syn 7 let, 28kg, mívá tak jednou až dvakrát v měsíci dny, kdy stále pije. Někdy až přes 3 litry čisté vody a neslazeného čaje za den. Prý má sucho v krku. Může mu takové množství vody ublížit? Může to být např. alergického původu? Děkuji za odpověď.

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Pokud se frekvence nezvyšuje a nemá k tomu jiné potíže, nemělo by mu to škodit. Pokud by se problém stupňoval, navštivte lékaře se vzorkem moče. Pocit sucha v krku muže opravdu souviset s alergií, kdy bývají sliznice podrážděné. Určitě bych ale nedoporučovala, aby v tomto množství pil slazené nápoje. Pokud tomu tak je, muže to být spíše hlad než žízeň a znamenalo by to pro tělo příjem ohromného množství cukru, což je samozřejě nezdravé. At pije neslazený čaj nebo čistou vodu.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
29. 5. 2014 21:05:46
3 litry čisté vody, neslazeného čaje ap. za den je dost, ale v létě a teplém počasí to může odpovídat zvýšenému výdeji vody, např. pocením. Při sportu, námaze ap. taky stoupá ztráta vody z organizmu. Za normálního počasí je optimální příjem vody menší, hlavním problémem ale je, aby to nevypil najednou. Pokud to bude pít velmi rovnoměrně po dobu, kdy je vzhůru, tak to škodit nebude. Někteří lékaři doporučují pít spíš více, např. jako prevenci ledvinových kamenů. Jiní zas doporučují pít méně, např. známý plastický chirurg Doc. Mešťák.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí