53550  1. 6. 2014 11:23:55 - monika26

Odkrytý žalud u 7 letého syna

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na jednu věc. Mám syna 7 let a vše je snad v pořádku. Když byl menší, měl dost problémy se svým pindíkem, tak jsem na jednom foru našla radu, že mu mám stahovat kůžičku na pindíku co možná nejčastěji. Míval dost podrážděný žalud a předkožku zevnitř. Od té doby mívá odkrytý žalud, buď úplně nebo alespoň částečně. Nedávno jsme byli u doktorky, na nějaké preventivní kontrole a samozřejmě mu kontolovala genitálie, tedy varlátka a pindíka. Divila se, že nemá obřízku a žalud měl skoro celý odkrytý. U tak malých chlapců to prý není běžné, alespoň co se setkává s pacienty. Může mu to tedy nějak úblížit nebo tak něco? Podrážděný žalud a kůžičku už nemívá, tak v tomhle problém není. Děkuji, Monika

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Tento stav bude pravděpodobně jen malou odchylkou v proporcích penisu a předkožky a nebude Vašemu synovi nijak vadit. Pokud chcete mít jistotu, zeptejte se dětského urologa, který se s tím možná setkává častěji.

Komentáře uživatelů ...

Bader
3. 6. 2014 19:20:21
Ozaj je vhodné od malička chlapcov učiť sťahovať predkožku a tak obnažiť celý žaluď. Hlavne večer pri sprchovaní tak aby s pod predkožky si zároveň odstránil smegmu - bielu hmotu, ktorá sa tam usadzuje. Predkožka musí isť sťahovať vlne zo žaluďa, celý ho odkryť bez bolesti, štípania pálenia. proste úplne volne. Tak isto s musí vráti späť a žaluď zakryť. Chlepci si t niekedy robia sami cez deň vedome alebo nie a tak isto to zvyknú robiť pri močení. U vášho syna podľa toho čo píšete sa zdá že stiahnutá predkožka sa "zadrháva" v ryhe pod žaluďom. Ak je to tak vyhľadajte urológa pretože by tak byť nemalo. Ľahšie stavy sa dajú riešiť i matičkami.
monika26
4. 6. 2014 16:08:15
Dobrý den, no syn má tu kůžičku za žaludem pořád, né jenom po stáhnutí. To se zdálo doktorce divné. Ptala a zkoušela, jestli mu jde v pohodě natáhnout zpátky na žalud, aby byl zakrytý, ale už mu stejně ani nejde celý zakrýt. Asi půlka žaludu je i tak odkrytá. Tak děkuji za odpovědi.
Nahodnyhost
9. 6. 2014 20:01:00
Předpokládám, že Váš syn má předkožku vzadu za žaludem delší dobu a je bez potíží. Část mužů má předkožku kratší a žalud trvale odkrytý, ovšem u takto malých chlapců to je dosti neobvyklé. U dospělých a vlastně i dospívajících to je poměrně běžné. Vadilo by jedině, kdyby předkožka vzadu zaškrcovala nebo omezovala krevní oběh nebo jen odtok lymfy. To by se projevilo už dávno otoky předkožky a žaludu a značnou bolestivostí. Stav viděla lékařka, myslím, že můžete být zcela klidná. Navíc pokud předkožka na žaludu vedla k podráždění a zánětům, tak je současný stav naopak žádoucí.
Nahodnyhost
10. 6. 2014 22:17:49
Ještě taková praktická rada. Pokud má syn předkožku krátkou, tak není moc praktické, aby mu překrývala kousek žaludu. Až mu vyroste ochlupení, tak by docházelo k zalézání chlupů pod předkožku. Penis i bez erekce mírně mění svoji velikost a chlupy zalezné pod předkožku dokážou být velmi nepříjemné. Dost mužů s částečnou obřízkou a částečným krytím žaludu to pak vyřešilo tím, že předkožku vědomě nechávali trvale vzadu. Vycházím jen z Vašeho popisu, možná je moje rada zbytečná, nevím.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí