53673  8. 6. 2014 12:00:48 - Meddy

Pichlava bolest v podbrisku

Dobry den, obracim se na vas s bolestma v podbrisku. Na gynekologii jsem uz objednana, ale az za 14 dni, tak jsem se touhle cestou chtela "pripravit" na to, co by to asi mohlo byt. Uz asi druhy tyden mam celodenni bolesti v podbrisku, obcas to prejde v silne pichlave krece.Pred dvemi mesici mi nasli virus HPV, byla jsem jiz dvakrat na vypalovani boulicky, ale po telefonu mi pani doktorka rekla, ze bolesti bricha s tim nesouvisi. Menstruacni bolesti to take nejsou, tu mam velmi nepravidelnou, nekdy mi vynecha i pul roku. Tehotensky test byl negativni. Mockrat dekuji za pripadnou odpoved a preji krasny den.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak ako vás už informovala pani dotorka, tak skutočne bolesti v podbrušku a vypaľovanie genitálnych bradavíc nemá žiadnu súvislosť a nie je to s tým spojené. Čo presne bolesť vyvoláva, objasní až vyšetrenie.Bbez neho to bohužiaľ nie je možné povedať. Najčastejšie bolesti v podbrušku súvisia s ovuláciou, zápaľom, či cystou na vaječníku. Rovnako závisí od lokalizácie a stáva sa doť často, že to nijako nesúvisí s gynekologickým problémom.
MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, bylo by vhodné přijít na to, proč máte nepravidelnou menstruaci. Nepíšete, kolik Vám je let, ale předpokládám, že ne ve věku, kdy nastupuje menopauza - přechod. Mohlo by se jednat o endometriózu. Je to vlastně sliznice, která se nachází jenom v děloze, umístněná i někde jinde v břišní dutině. To způsobuje tvorbu cyst, bolesti, nepravidelný cyklus i problémy s otěhotněním. Mohlo by se ale jednat i o něco akutního, např. zánět, proto doporučuji, aby jste zkusila říct Vaší lékařce, že máte bolesti a v tom případě by Vás měla zkontrolovat ihned a ne nechat Vás čekat 2 týdny. Když by se stav zhoršoval, měla byste teploty, choďte na pohotovost. Jestli se nejedná o zánět, pak opravdu doporučuji začít řešit Váš nepravidelný cyklus. Sono břicha, vaginální sono (změření dělohy a sliznice, kontrola vaječníků), případně diagnostiká laparoskopie nebo hormonální léčba.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky