53759  13. 6. 2014 8:23:02 - Lilies

Ozvy v 39tt

Dobrý den, v úterý jsem byla na kontrole u svého gynekologa který mi dělal CTG. Prcek měl ozvy 180, já měla tlak 145/95 lékař mě poslal hned do nemocnice. Tam mi natočili CTG dvakrát s odstupem hodiny odebrali krev a moč. Ozvy skákali mezi 140-180 ale nakonec konstatovali že je to v normě i s testy. Když jsem dorazila domů volali mi že se spletli a mám se dostavit druhý den ráno se sběrem moči za 12h. Ráno mě natočili udělali znovu testy a řekli že je to v normě i když to na CTG vypadalo jak síť 120-180 a poslali mě domů. Mám roztroušenou sklerózu, bolesti v pravém podžebří, bolest hlavy, hodně těžko se mi dýchá a malá je poslední 3 dny velmi nezvykle hyperaktivní až to bolí. Přítel má vadu srdce a já mám strach aby i prcek měl srdíčko v pořádku. Nedělali mi ani ultrazvuk žádná kontrola. Ráda bych se zeptala na Váš názor zda je to dle vás v pořádku.Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, předpokládám, že pokud váš přítel má vadu srdce (asi vrozenou?), tak že jste byla sledována po celý čas těhotenství a byly vašemu miminku prováděny i speciální ultrazvuky se zaměřením na srdíčko. Jste již ve 39. týdnu těhotenství, tak porod může nastat v podstatě kdykoliv, proto se zvyšuje i aktivita miminka. Tepy 120-180/min nejsou špatné,svědčí o tom, že miminko zrovna nespí a něco v bříšku kutí, naopak kritické by byly nízké hodnoty. Bolesti v podžebří a špatný dech jsou bohužel výsledkem zvětšené dělohy. Ale nebojte, miminko bude za chvilku venku a tyto obtíže vymizí jak mávnutím kouzelného proutku.
Lékaře spíš vylekal váš vyšší tlak. To, v čem se spletli, bohužel nevím. Ale při vysokém tlaku hrozí preeklampsie a eklampsie, s bílkovinou v moči, a tu asi v nemocnici sledovali, a proto vám nařídili i sběr za delší časový úsek.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk