53868  22. 6. 2014 16:57:53 - Ituli

Dotaz na sterilizaci v souvislosti s pupeční kýlou

Dobrý den, ráda bych se informovala na možnost sloučení operace maličké pupeční kýly a zároveň sterilizace-podvaz vaječníků. Jsem laik, ale napadlo mě toto řešení při jedné laparoskopii. Prosím, je to možné? Pokud ano, na kterého odborného lékaře se mohu obrátit. Sterilizace je spoplatněný výkon pokud vím. Je mi 40 let, beru Letrox na sníženou funkci štítné žlázy a pupeční kýlu mám nepatrnou, velikosti třešňové pecky. Děkuji Michaela

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Možné to samozrejme je, aby pri jednej narkóze vám lekár chirurg odstránil pupečnú kýlu a zase gynekológ urobil sterilizáciu. Cez gynekológa budete riešiť celé predoperačné vyšetrenie a zároveň s ním sa dohodnete aj o odstránení pupečnej kýly, oni si potom k operácii pozvú chirurga a ten vám kýlu odoperuje.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
30. 6. 2014 0:25:35
Jsem taky laik a vidím tu problém Pupeční kýlu operují chirurgové, sterilizaci provádí gynekolog. Myslím, že sterilizaci lze provést i ambulantně, vaginální cestou při plném vědomí. Pupeční kýlu lze ovšem taky operovat klasicky, bez laparoskopie. Pokud je kýla vyloženě malá, možná toto bude vhodnější přístup. Operace, kde operují více specialistů se provádí ve velkých nemocnicích v případech složitých operací, kde to jinak nejde. U menších zákroků se myslím operace spolu nespojují. Na operaci kýly bych volil nějaké kýlní centrum a sterilizaci bych nechal provést ambulantní.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky