53897  24. 6. 2014 11:08:35 - oldanika

Problém se spermatem

Dobrý den,mám přítele, kterému je 28 let a máme normální sexuální život,ale poslední dobou při vyvrcholení z něj sperma jen spíš vyteče než vystříkne.Dřív se mu to nestávalo,tak se chci zeptat,zda je to normální nebo je to něčím způsobeno? Navíc se snažíme o početí,tak může to mít na to vliv,že se nám to stále nedaří?Samozřejmě k žádnému doktorovi pro radu jít nechce,tak se obracím na Vás s dotazem.Děkuji za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Muž není zahradní hadice a není tedy nutné aby ejakuloval pod tlakem. Spermiogram je pro pacienta nezatěžující vyšetření, které pomůže určit mužovu plodnost - ta však nemá nic společného přímo se sílou ejakulace.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 6. 2014 6:00:33
Nie každý muž a stále ejakuluje rovnako. U niekoho je ejakulácia veľmi silná a niekoho sperma len akoby vytiekla. Pri regulárnom pohlavnom styku pre možnosť počatia v oboch prípadoch čo do spôsobu ejakulácie rovnaká.
Nahodnyhost
30. 6. 2014 0:08:37
Je to zcela normální, záleží na frekvenci styku, únavě, nemoci ap. Ale i kdyby docházelo jen k ejakulaci vytečením, toto problém není. V plodném období se snažte o styk méně často, tak ob den, před začátkem ovulace možná 2 denní abstinence. Po delší abstinenci by mohlo dojít spíše k vystříknutí.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie