54007  30. 6. 2014 9:51:46 - safrina

Frigidita

Dobrý deň,
som "atraktívna" žena (42). S manželom žijeme 24 rokov a môj problém je nezáujem o pohlavný styk, dotyky a prejavy citov všeobecne. Stretla som sa s obťažovaním na pracovisku a dnes sa dá povedať, že k mužom cítim istý odpor. Manžela mám rada, vážim si ho, žijeme spokojný manželský život. Je príťažlivý a sexuálne aktívny. Preto nás veľmi trápi môj vzťah k našej intimite. Často o probléme diskutujeme, ale to bude asi málo. Ďakujem za pomoc.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Někdy to tak bývá a nedokážete to ovlivnit. Důležité je, zda se nejedná o vliv gynekologické nebo hormonální poruchy. Možností je i psychický stav pacienta a celkově životní styl - existuje malá pravděpodobnost, že budete sexuálně bažit, pokud jste unavená, nemáte chvíli pro sebe, atd... Vaše obava nesmí přerůst v deprese a konflikty s manželem - musíte spolu otevřeně diskutovat a vytvářet kompromisi. Pokud lpíte na následku traumatu z obnaženého muže na pracovišti, tak by byla nejvhodnější psycholéčba.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
30. 6. 2014 11:37:59
Přijde mi, že máte vůči mužům určitý blok a proto nevnímáte sexuální kontakt jako něco hezkého. Asi by pomohla návštěva psychologa, který by Vám pomohl tento blok odstranit. Zatím bych doporučoval manželovi poskytovat styk, i když Vy ho nutně nepotřebujete. On ovšem ano, berte to jako investici do vztahu.
safrina
1. 7. 2014 9:43:48
milovať sa so slzami v očiach a s pocitom poníženia? .. myslíte, že tu návšteva psychológa naozaj pomôže?
Jarda1
1. 7. 2014 15:21:44
Psala jste, že manžela máte ráda a vážíte si ho a Vás manželský život je spokojený, dále že manžel je přitažlivý a sexuálně aktivní. Nepředpokládal jsem, že pokud takto manžela popisujete, tak je styk pro Vás s ním něčím ponižijícím. Pokud jste se setkala s obtěžováním na pracovišti, tak rozumím vůči tomu odporu vůči mužům. Psycholog by Vám měl pomoci se toho odporu zbavit a zejména, aby ta bývalá negativní zkušenost nezasahovala do Vašeho vnímání manžela. Myslím, že psycholog by Vám dokázal velmi pomoci. S manželem byste do té doby styk mít měla, třeba v menší frekvenci. On ho potřebuje, pro něj by bylo zas velmi ponižující Vaše odmítnutí, mít doma manželku a muset to řešit masturbací je skutečně ponižující. V horším případě by tu hrozila i nevěra. Muž prostě sex potřebuje. Zkuste to nebrat jako ponížení ale jako investici do vztahu, na kterém Vám přece velmi záleží. A věřím, že pokud najdete dobrého terapeuta, tak Vás bude časem i sex těšit. Nejen to, že tím uděláte manželovi hezkou chvíli, ale že to bude příjemné i pro Vás. Rozhodně to nevzdávejte, vyhledejte odborníka a začněte věc řešit s ním.
safrina
2. 7. 2014 7:37:11
ďakujem .. myslím, že hlavne manžela Vaša rada velmi poteší, aj keď, moja nenávisť voči ostatným mužom mu asi aj vyhovuje :-) S odborníkom to skúsim. Veď všetci hovoria aké je milovanie krásne, tak prečo by som nemohla aj ja :-)

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie