54065  2. 7. 2014 22:22:44 - herbalife

Mikrolity

Dobrý večer, mám 16 ročného syna ktorý má zväčšenú mliečnu žľazu a pri sonografickom vzšetrení mu tiež zistili ojedinelé mikrolity v semenníkoch a nadsemeníkoch endokrinolog ho poslal k urologovi kde mu zobrali krv na AFP a HCG chcela by som vedieť čo to znamená lebo k urologovi sme objednaný až 19. 8. dakujem.

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Budu se Vám snažit napsat, co vím, ale nebude to bohužel moc podrobné, je to spíše otázka na specialistu. Možná by jste mohla položit otázku i sem do urologické poradny.
Zvětšení prsné žlázy bývá u chlapců v pubertě vlivem hormonů běžné. Při větším nálezu, nebo někteří pediatři to dělají i rutinně, se odesílá chlapec k endokrinologovi, aby zjistil, zda se nejedná o větší nerovnováhu hormonů, případně, zda se netvoří přebytek hormonů v některé žláze s vnitřní sekrecí - tedy i semenících. Mohl by je tvořit i nádor, proto jste byli na vyšetření ultrazvukem. Tam ale byly jen mikrolity, to jsou drobné kamínky, které se ve žlázách někdy vyskytují a může jít jen o vedlejší nález bez vlivu na zdraví. Pro jistotu Vám byly nabrána krev na hormony, které některé nádory vylučují a můžou se tak odhalit ve velmi časných stadiích. Chápu, že čekání na výsledky vyšetření s sebou nese pocit úzkosti, ale nebojte, pokud by bylo již vážné podezření na závažné onemocnění, nedostali by jste termín až v srpnu. Prosím, nechte si při další návštěvě lékaře vše podrobně vysvětlit, aby jste neměli zbytečné obavy.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí