54091  4. 7. 2014 5:03:24 - monka77

blinkani u novorozenat

dobry den,mame prosim problem s mlickem. od prichodu z porodnice odmital syn materske mleko. nasadili jsme tedy bebu -bohuzel po ni zvracel. tak jsme presli na sunar complet-taky zvracel. ted mame hipp anti-reflex-zvraceni prestalo,ale po kazdem jidle se zas pokakame. je to ridka zluta(jako vajicka) stolice. uz opravdu nevim co s tim. synovi jsou 2mesice a my museli menit tolikrat mlicko. prosim o radu. mame zustat u hippanti-reflex a prejde ta stolice (cetla jsem,ze po tydnu by se to melo zlepsit,ale neublizi to synovi?) nebo prejit zas na jine mlicko? predem dekuji za rychlou odpoved. krasny den monka77

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Omlouvám se za opožděnou reakci. Formulované mléka se muší používat přesně podle návodu. Nejde jen o obsah živin, ale i minerálů, který musí být vyvážený, aby nedošlo k dehydrataci nebo naopak přebytku vody nebo minerálů, co by mohlo způsobit rozvrat vnitřního prostředí. Nejdůležitější ukazatel, zda ublinkávání nebo časté kakání Vašemu děťátku vadí, je jeho vývoj - tedy zda přibývá, jak má. Váš pediatr Vás pravidelně Váží a kontroluje vývoj, ale i sami si můžete zapisovat hmotnost do grafů, které máte v očkovacím průkazu dítěte. Zůstala bych u mléka, při kterém se zlepšilo zvracení a neřešila kakání (konzistence, kterou popisujete, je normální), pokud dítě jinak prospívá. O frekvenci kakání a dalších symptomech, které na dítěti pozorujete, vždy podrobně informujte svého lékaře. V případě potřeby zvolí další vyšetření.

Komentáře uživatelů ...

Bader
4. 7. 2014 6:51:37
Váš maličký má veľmi citlivý žalúdoček a "blinkanie" po takýchto častých zmenách nie je divné. Je dnes už ťažké vybrať jeden typ mlieka a držať sa ho ale bude to potrebné. Najpv sa poraďte s vašou detskou lekárkou, má určite lepší prehľad o produktoch na trhu a vytypujte také ktoré bude bruško vašeho maličkého nejemnej zaťažovať. Prvé dávky by nemali byť čo do sýtosti, hustoty, silné, aby si žalúdoček zvykol a až potom postupne prechádzať na 100 % výživu.
monka77
4. 7. 2014 7:36:05
s lékařem jsem to konzultovala,ale furt se mi to nezdá
Bader
4. 7. 2014 15:57:57
Dnes je veľký výber mliečnych produktov. Vyberte jedno, snáď nejaké šetriace a začnite malého kŕmiť zriedenejšou variantov. Podľa návodu aspoň 3 dni a až potom ako sa to bude javiť a váš maličký to bude znášať zahusťujte. Robte výživnejší pomer. Na plnú výživnú dávku prejdite až asi po 5 dňoch, aby si malý na daný druh mlieka zvykol.
monka77
4. 7. 2014 17:43:49
Moc děkuji za rady - zkusím to - díky díky díky

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí