54110  5. 7. 2014 11:56:00 - Erika327

Minulost partnera

Dobrý den,
nevím si rady s problémem, který skoro denně zatěžuje mou mysl. A problém je takový, že se nedokáži srovnat s minulostí svého partnera.
Jedná se o to, že je rozvedený a ze vztahu má dceru. S partnerem jsme spolu rok, z toho je na půl roční misi v Afghánistánu. Co se týče našeho vztahu, klape nám to výborně i přes to dlouhé odloučení. Ale problém je jeho dítě. Dcera je hodná, má mě ráda a vycházíme spolu. S bývalou manželkou mají střídavou péči a když je na týden u nás, tak prostě nejsem ve své kůži a dá se říct, že na ni i žárlím, protože partner je na ni hrozně závislý. Do toho si pořád telefonuje ohledně dcery s bývalou manželkou, která mu zavolá i kvůli banální věci, jen aby nás vyrušila. Pokaždé když jeho dceru vidím, vidím v ní i bývalou manželku. Můj vztah s partnerem mi narušuje to, že se nedokážu srovnat s tím, že má dítě s jinou, protože z mojeho pohledu vznikají děti z velké lásky k tomu druhému s tím, že chtete být s partnerem až do konce života. Nehledě na to, že jeho bývalá partnerka se celý vztah přetvařovala, lhala a byla mu nevěrná. Nechápu, že na to jak je falešná nepřišel dříve a pořídili si dítě. Tohle mě svazuje a bohužel se ned tím nekodáži povznést a brát jeho dceru bez myšlenek na to, že není naše. Ano, taky jsem měla vztahy, které se nezdařily, ale taky proto z těch vztahů nemám děti.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Občas sa dieťa "podarí" skôr ako stihnú jeho rodičia zistiť, že k sebe nepatria. Alebo práve dieťa im otvorí oči. Ale téma, ktorú riešite je taká komplexná, že by som Vám odporúčala vyhľadať psychoterapeuta a prebrať s ním Vaše obavy, pretože je tam viac tém. Hlavne žiarlivosť, ktorú by ste mali dostať pod kontrolu a nedôvera.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
5. 7. 2014 12:29:43
Častěji mají tento problém muži. Žena má dítě, což oni akceptují (někomu to vadí, protože na to dítě v podstatě finančně přispívá a dítě ho obvykle za otce nebere, on se k němu ovšem musí chovat v mnoha ohledech jako otec, ovšem nemá k němu práva otce). Pro ženu pak typicky je na první místě dítě/děti a pak až partner/manžel. U vás to je naopak, dítě ve střídavé péči má muž. Vám nevadí minulost, že měl partner jiné před Vámi. Vadí Vám dítě: dcera Vás znejisťuje, vadí Vám, že u partnera má dcera přednost před Vámi, vadí i telefony od bývalé manželky. Zkuste si srovnat v hlavě, než se partner vrátí z mise, jestli se s tím budete umět vyrovnat. Můj názor je, že asi ne a ani k tomu nemáte moc chuť. Bez problémů si najdete jiného, jen je otázka, nakolik Vám to bude klapat. I když jste-li v odloučení, tak to vztahu spíše prospěje, konflikty se projeví méně. Můj názor je, že trvale to takto nechcete. Asi by bylo fakt nejlepší si najít někoho, kde by Vám nevadilo, že dotyčný má dítě. Tj. muže "bez závazku". JInak naše společnost je dost nastavená, že děti radši nemít. Kdo má dnes děti, tak je znevýhodněn. Žena v práci, ale i v partnerských vztazích. Vede to k tomu, že počet obyvatel ubývá. Jistě, občanů máme stejně, jenže díky přistěhovalcům. Myslím, že lidi by děti mít měli. Ono to může být takhle. Když byste se rozhodla ve vztahu zůstat a měla sama dvě další děti, tak nejspíš Váš partner by dával víc pozornosti jim než dceři, kterou má jen napůl. Žárlit by mohla naopak dcera a docela právem. Zdá se ale, že dosavadní vztah, tj. věci kolem dcery partnera, Vám dosti vadí.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy