54348  17. 7. 2014 13:32:41 - tondaS

Popraskaná kůže na žaludu penisu

Dobrý den
Mám dotaz na vzhled mé kůže na žaludu. Jsem asi 5 let po obřízce.Žalud penisu mi z vrchní části popraskal do širokých a celkem hlubokých trhlin. Nevím za jaké období se to stalo, jelikož jsem měl pohlavní styk s prezervativem a přez něj nebylo vidět nic a v nestopořeném stavu to také není moc rozpoznatelné. Každopádně jsem se objednal na urologii, ale tam mám termín až za 14 dní. Na žalud aplikuji krém s pantenolem a domácí konopnou mastičku. Co se týče pocitových potíží, tak občasné lehké pálení urety a možná i žaludu, ale to se těžko posuzuje bez předkožky, když se mi tře o trenky. Od kterých předpokládám že se mi to stalo. Již nechci žádné jiné, než bavlněné a upnuté kalhoty také již nenosím. Prosím o radu, co mám dělat. Na funkci nepozoruji nějaký vliv. Děkuji velice za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Jde o důsledek chronického dráždění kůže. Nejvhodnější bude aplikace hojivých mastí.

Komentáře uživatelů ...

tondaS
17. 7. 2014 14:40:34
ještě bych chtěl dodat, že po popraskání mám při stopoření pocit, že je žalud trochu větší, nateklý, či tak něco. Tonda.
Bader
17. 7. 2014 15:51:50
Po obriezke dochádza k dôraznejšiemu "odieraniu" povrchu. V bežných situáciách je žaluď chránený predkožkou. Pravdepodobne celý povrch je z tohoto dôvodu taký ako popisujete. Myslím si, že pri obriezke je to bežné. A vaše opatrenia čo sa týka prádla a nohavíc sú na mieste.