54391  19. 7. 2014 21:46:46 - mimi16

Malé poprsí

Dobrý den, mám 14 let. Prsa nemám téměř žádná, kromě větších bradavek. Velikost nemám ani A. Menstruaci jsem ještě nedostala. Jsem hubené postavy a měřím cca 157 cm. Ochlupení mám i pod paži i na intimních místech. Stejně jako moje mamka mám problém s přibíráním, protože mám rychlé spalování. Hodně se píše, že poprsí dcer bude stejné jak u matek. Moje mamka má sice prsa o něco větší než já, ale taky žádná sláva. Vím, že prsa ještě narostou, ale jde to nějak urychlit? Slyšela jsem o masáži prsou. Pomáhá to? Strašně se stydím. Byla jsem kvůli mému poprsí i šikanovaná, takže seběvědomí nemám žádné, zvlášť když vidím, že dívky mladší o 3 - 4 roky mají větší prsa než já. Už nechodím ani na koupaliště, přestože tam ráda chodím a už se stydím i před mými nejlepšími kamarádkami, které mají velikost B, C a jsou o rok mladší. Vidím, že i moje mamka se za mě trochu stydí, protože když mluví s mamkami mých kamarádek, které s ní mluví o tom, jak mé kamarádky mají potíže s menstruací atd. moje mamka nemá do toho co říct, protože ještě nejsem "dospělá žena". Trápí mě to. Řekla bych, že to mám s kamarádkami obráceně - ony jsou více vyspělé fyzicky a já zase psychicky, že jsem zodpovědnější. Co mám dělat? Je to normální, nebo mám navštívit doktora? Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vo vašom veku a vzhľadom i na vašu postavu a genetiku je to normálne. Ak však sa krvácanie ani po 15 roku života u vás neobjaví, tak sa poraďte s lekárom, poprípade si necahjte urobiť testy na hormonálny profil. Ak však budú všetky výsledky v poriadku, tak proste budete musieť byť trpezlivá a počkať si na menštruáciu ako aj na rast prsníkov. Bohužiaľ vše je zakódované v genetike, a ak ste nedostala "do vienka" kód pre veľké prsia, tak ich proste mať nebudete a jedine plastická chirurgia by vám v tomto smere vedela pomocť, nič ďalšie nie je isté a trvalé. Ale na to máte ešte more času. Každý sme iný a to, že každá nemáme poprsie veliké ako "Pamela" je len dobre. verte mi, že je mnoho mužov, ktorí na vás ocenia iné veci a veľké prsia im vobec nebudú chýbať. Preto si zbalte tašku s plavkami a bežte na pláž!:-)

Komentáře uživatelů ...

mimi16
19. 7. 2014 22:11:27
Ještě přidávám - tak cca 1 rok mám silné bělavé výtoky s pachem. Musím kvůli tomu nosit každý den intimní vložku.
Jarda1
21. 7. 2014 10:43:06
Fakt je ten, že malá prsa bývají terčem vulgárních poznámek, jak kluků v pubertě, tak i u dospělých mužů. Nicméně v pozdějším věku si to řeknou chlapi mezi sebou, před ženou, které se to týká si to zpravidla nedovolí. Inteligentnější muži to nikdy nekomentují, primitivové jen výjimečně před ženou, které se týká. Bohužel, děti a pubescenti tyhle zábrany nemají, natvrdo se řekne vše. Nějak se s těmi poznámkami vyrovnejte, zabránit jim asi nejde.
Jarda1
21. 7. 2014 10:49:24
Pokud jde o význam prsou z hlediska přitažlivosti pro muže, tak část mužů hledá partnerky s velkými prsy. Část mužů velikost prsou považuje za nepodstatnou, část má rádo i menší prsa. Navíc menší prsa jsou často v kombinaci s hodně štíhlou postavou, stejně jako opačně, větší prsa mnohdy znamenají celkově silnější postavu. V tomhle spojení pak myslím větší část mužů preferuje ty štíhlejší ženy, i když prsa mají malá oproti ženám "krev a mlíko". Problémovější je spíš kombinace velký zadek či silnější postava a k tomu menší prsa. I takové ženy ale dokážou být velmi hezké. "Ideálem" se zdá být štíhlá trošku vyšší postava a většími prsy. Takových žen moc není a mě kupodivu nepřipadají nutně hezčí, než jiné kombinace velikosti prsou, mohutnosti postavy a velikosti pozadí.
Jarda1
21. 7. 2014 11:01:20
Zkrátka existuje řada typů ženské postavy, nelze říci, že jeden je nejlepší. A hlavně, různým mužům se líbí různé typy. Štíhlá žena či dívka rozhodně nebude mít problém sehnat partnera. Daleko větší problém je obezita či velké pozadí. Navíc, jde-li o vzhled, tak hodně záleží i na hezkém obličeji, pak jaké jsou vlasy a je toho víc. Jde-li o snadnost hledání partnera, tak záleží i na příjemném hlasu, milém chování. Větším problémem může být pocit méněcennosti. Dosti slavných žen mělo značné sebevědomí, navzdory opravdu velikému pozadí, zcela plochému hrudníku či jinému "handikepu" na kráse. Na vlastním sebepřijetí a sebevědomí zřejmě záleží daleko víc, než jestli žena je přesně dle ideálu toho konkrétního muže. Věřte mi, že takový typ, co Vy a Vaše maminka máte vyhovuje dosti mužům. Malý růst prsou lze asi očekávat, ale velikost prsou je skutečně dědičná (ovšem i z otcovy strany). Muži jsou na tom hůř: malá postava dosti vadí, u žen ne (krom extrému). Malá prsa jsou věcí leda estetiky, u menšího penisu se to týká (někdy jen údajně) i funkce. Muž by měl být vysoký, statnou atletickou postavu. U žen je přijatelná téměř jakákoli výška, může být oplácaná, štíhlá či mít atleticky vysportovanou postavu, vše může vyhovovat. Myslím, že nevhodné poznámky se můžou vyskytnou tak rok, maximálně dva a pak leda výjimečně.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky