54398  20. 7. 2014 12:25:47 - Tibor86

Bolesti oci

Pekny den prajem,
bol som minuly tyzden v RK Spinn ocne centrum na vysetreni, lebo uvazujem nad operaciu oci, mam hypermetropiu, zatial dokazem dost dobre zaostrit na blizko aj do dialky, no povedali mi, ze je to otazkou casu kedy to uz tak dobre nepojde. Nosim 2ky bryle na blizko aj do dialky. No po rozkvapkani oci mi namerali na lave oko okolo 3D. a na prave to bolo o cosi viacej tusim 3.75D. Nijaky zapal mi v ociach nenasli, ocny tlak v poriadku. Bryle nosim poctivo rano zalozim a vecer pred spanim zlozim. No rano po prebudeni ma fest bolia oci-tlak za ocami, pri pohybe ocami, pri dotyku na viecko, bolest neskor prejde do hlavy a po niekolkych hodinach ustupi. Bolest zacne hockedy aj v priebehu dna. Z coho to moze byt ? Na prievan si davam pozor, klimu nezapinam. Mam suche oci, no kazde 3h si kvapem kvapky. Operaciu mi neodporucaju koli suchym ociam a veku. Mam 27r. Dakujem za odp.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, vzhledem k frekvenci aplikace umělých slz bych Vám laserový zákrok taktéž důrazně nedoporučil. Nicméně ještě tu možnost implantace fakické čočky. Bylo by vhodné přeměřit dioptrie. Když máte po rozkapání rozdíl 0,75D, tak je možné, že to potřebujete respektovat i v brýlích. A teď k tomu, co Vás nejvíce trápí. Bolest očí po probuzení bude způsobena syndromem suchého oka. V noci oči také trpí suchostí a tak je před spaním aplikovat umělé slzy ve formě gelu, který v očích déle vydrží. Pak také se domluvte s někým, kdo Vám zkontroluje, zda máte oči během spánku oči zcela zavřené.Pokud by problémy neustoupily, tak bude na místě podrobnější vyšetření suchosti očí.

Komentáře uživatelů ...

Tibor86
29. 7. 2014 15:55:33
Ano, laser. zakrok mi neodporucaju a ani sa to asi pomocou lasera neda napravit, jedine ako pisete tak tou vymenou cociek. Premerat dioptrie ? Nechapem, myslite okuliare alebo oci po rozkvapkani ??? Vecer si vzdy nakvapem do oci kvapky-umele slzy no oci aj tak rano bolia, vyskusam teda ten gel. Toto mi namerali prvy krat: AR v mydr. : OD: +3,25 sf. +0,75 cyl.30 OS: +3,0 sf. +0,125 cyl.153 Moc tomu ale nerozumiem. Okuliare mam 2D na obe oci.