54525  26. 7. 2014 19:39:12 - halka

Nevěra

Dobrý den,
chtěla jsem Vás požádat o radu. Jak se mám zachovat - našla jsem manželovi doma kondomy.My je nepoužíváme.Je to už poněkolikáté - v minulosti se vždy z toho vykroutil vysvětlením, že byly pro kamaráda na oslavu jeho narozenin a "zbytek" zůstal atd atd. Stále dokola mi tvrdí, že je nepoužívá, nikdy nepoužíval. Teď, když jsem je našla naposledy, mi tvrdil, že (jinými slovy) neví,kde se vzaly...víc nic. Tentokrát mi ani nevynadal, že slídím, apod..... V minulosti jsem také našla věci k seznamce - několik žen a fotografií, milostnou korespondenci - o které tvrdil, že byla jednostranná a že na tom nic není. Vypadá to, že manžela stíhám, ale vůbec to tak není - to, co jsem našla, byly náhody... Stále mi tvrdí, že mě miluje, že nemá čas na jiné ženy atd atd.. Jinak je fajn, o vše se stará skvěle... mě už se v minulém vztahu stalo něco podobného a nakonec partner odešel k jiné ženě.Tenkrát jsem to neřešila "a nechala tak"... I proto mám nedůvěru v sobě hodně silně zakořeněnou... tyto signály mou nedůvěru ještě prohloubily. Nevím, jestli jde o to, že mu v manželství chybí sex nebo jde jen o příležitost. Nemám žádné pádné důkazy, jen to, o čem píšu. Nemyslím na nic jiného, než na to, kde zrovna je a co dělá...jeho práce mu dovoluje prakticky neomezený pohyb.. ničí mi to i vnitřní pohodu, přestávám mít zájem o cokoliv jiného... Momentálně nevidím jiné východisko, než to, že od něj odejdu- mám pocit, že neunesu tu tíhu nejistoty, kterou teď mám a ani nevím, jak s tím naložit....už jsem to manželovi dala najevo... Problém je v tom, že manžela pořád miluju, on říká totéž i mě - ale jak mu můžu věřit? Vím, že na to asi jednoznačná rada neexistuje - paradoxně mám strach udělat rázný krok, abych si to jednou nevyčítala...i když jsem sklony k odchodu dala najevo....nechci, abych byla za "domácí šmudlu", které se může říct cokoliv, ona to vstřebá a "jede se dále"...děkuji Halka

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Asi ani nie je dôležitá odpoveď na to, či naozaj Vás podvádza alebo nie, ale skôr tu ide o tú celkovú nedôveru. Vzťah má byť založený na dôvere. Ak dôvera chýba, človek si potom nájde všetky dôkazy pre neveru.
Na Vašom mieste by som tému podvádzania otvorila ešte raz. Narovinu by som povedala, že nemáte plnú istotu, že nemá milenku. Že Vám nepríde OK ak nájdete kondómy, ktoré nepoužíva s Vami. Spýtajte sa partnera, že čo máte zmeniť, aby bol vo vzťahu spokojný. Len otvorenou komunikáciou /nie naznačovaním/ sa dostanete k podstate. Narovinu povedzte, že ak zistíte, že má milenku, že odchádzate. Sama uvidíte aká bude reakcia. Ak by manžel namietal, že preháňate, povedzte, že sa o Váš vzťah bojíte a že nechcete byť zranená a zároveň sa ho spýtajte ako by sa cítil on, keby našiel kondómy u Vás? Alebo nejaké ľúbostné listy? Skúste otočiť situáciu, aby mal príležitosť sa vžiť do Vašej situácie. Viac v tejto situácii žiaľ neurobíte. Ak Vás podvádza, jedine s tým môže prestať. Ale verím, že to tak nie je a naozaj tie kondómy sa objavili v jeho blízkosti len náhodou.

Komentáře uživatelů ...

Bader
28. 7. 2014 16:06:08
Žena vycíti, že sa niečo deje a väčšinou i nájde veci, ktoré ju v tom utvrdia. Podľa mňa správne cítite, že s vami manžel nehrá čistú hru. Podľa toho čo píšete všetko tomu nasvedčuje. Väčšinou na mužov platí RÁZNY KROK !!!! Nebáť sa mu to všetko rovno povedať, alebo ak máte možnosť odísť. On veľmi dobre vie vie kde robí chybu a sám sa musí rozhodnúť čo a koho chce!!! Ak má vás skutočne rád všetko sa dá napraviť. Ale vy neustúpte kým si nezíska vašu dôveru. Možno to i chvíľu potrvá.
Bellaria
15. 8. 2014 17:11:46
Mám už 50 rokov a nejaké tie životné skúsenosti za sebou a tvrdím jedno, že bez vetra sa ani lístok nepohne. Jedna náhoda je možná , ale viacej súhier "náhod" už určite nie sú náhody. Ja som kôli takým to dôkazom ako vlasy v aute a veci podobné nechala partnera. On mi tvrdil, že vlasy lietajú a tak sa dostanú do auta...no, smiešne a bolo toho ešte viac, čo mi samozrejem po rozchode potvrdili a "žalovali" ľudia. Jedno je však isté, že po týchto skúsnostiach mi ostala hlboko zakorenená nedôvera.....takže držím palce, rozhodnite sa správne!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy