54537  27. 7. 2014 10:09:31 - evulkad

Špinění po celou dobu cyklu

Dobrý den,
chci se zeptat, čím by mohlo být způsobeno špinění, které mám v průběhu téměř celého menstruačního cyklu. Asi před dvěma měsíci jsem vysadila HA (Triquilar). Cyklus bez HA jsem zatím měla 27 dní. Po skončení menstruačního krvácení jsem pořád špinila, asi tak po 7-9 dnech od konce krvácení jsem přestala špinit (cca 3dny), ale poté se to vrátilo, zase špiním, dokonce se objevilo i slabé krvácení (asi 2dny), mám týden do další menstruace a pořád špiním. Ještě bych měla dodat, že takové špinění mě provázelo i v cyklech, kdy jsem HA brala (asi tak poslední rok), akorát to netrvalo celý cyklus, ale třeba jen půlku.
Můj gynekolog mi na to řekl, že to je dáno hormony a že jedinou možností je nasadit HA s jiným množstvím hormonů. Na to jsem nepřistoupila, protože v tu dobu jsem již uvažovala o úplném vysazením HA.
Tak se chci zeptat, jestli nemůže být i jiný důvod, resp. co by mi mohlo pomoci. Mám strach, aby to v budoucnu nezpůsobilo případnou neschopnost otěhotnět (je mi 29 a ještě jsem těhotná nebyla, od 18 let beru HA, sem tam s přestávkami cca 1-3 měsíce).
Případně pokud je to dáno nějakou hormonální nerovnováhou, je opravdu jediná možnost HA?
Pro mého gynekologa je HA řešením snad na všechno. Já bych postupem doby raději šla úplně opačným směrem, ale než najdu vhodného gynekologa, asi to bude chvíli trvat. Proto se s tímto problémem obracím na Vás, třeba mi budete moci něco doporučit, i když chápu, že takhle na dálku, to může byt opravdu jen tip.
Děkuji.

S pozdravem Eva D.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Po vysadení HAK sa 3 až 6 mesiacov možu objavovať mierne odchýlky v cykle. Niekedy sa dokonca stane, že sa krvácanie vobec nedostaví a nastáva niekedy zdĺhavý proces vyvolávania. U vás je problem podľa mňa vyvolaný len funkčnými hormonálnymi zmenami. Na vašom mieste by som bez liekov vydržala tri mesiace, pokiaľ nekrvácate, ale len špiníte. Ak sa stav nezmení, je na mieste urobiť hormonálny profil a nasadiť minimálne 3 mesačnú hormonálnu liečbu. Ak nechcete žiadne hormóny ani sa opäť vrátiť k HAK, tak jedinou možnoťou sú ešte fytohormóny - prírodné hormóny v podobe bylinných čajov, roznych odvarov, či tabliet, Preto sa obráťte na bylinkára, homeopata, či magistru v lekárne. Pupalka či sarapis soja je tiež riešením, ktoré stojí za vyskúšanie, skor ako sa vrátiť k HAK.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky