54571  29. 7. 2014 14:36:22 - Zizalka

Ztracená poslední pilulka + antibiotika,...

Dobrý den,
začala jsem poprvé užívat HA Lindynette 20, 5. dnem menstruace (dle doporučení gyneekologa). V posledním týdnu jsem brala antibiotika (Dalacin C) a léky proti bolesti (Tralgit), ne však až do konce cyklu. Situace se ještě ale zkomplikovala tím, že poslední pilulku jsem ztratila, takže jsem jich vzala místo 21 jen 20. Pak jsem udělala normálně týdenní pauzu, o den dřív. Teď jsem v 5. dni pauzy, menstruace se normálně dostavila. Jen teď nevím, zda bude lepší pauzu o ten jeden den nastavit, abych neměla cyklus o den kratší nebo dodržet 7 dní a pak znovu pilulky nasadit.
Další dotaz je ohledně účinnosti HA za uvedených podmínek, až ji začnu po pauze znovu užívat, kdy můžu mít už nechráněný styk bez obav z otěhotnění. Nechci to totiž uspěchat a pak se zbytečně stresovat.
Moc Vám předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Prvú pilulku zoberte na 8 deň, teda o jeden deň skor ako ste bola doteraz zvyknutá, aby ste dodržala harmonogram užívania. Len pre istotu prvých 7 dní sa chráťe inou ATK metoódou, postačí prerušovaný styk, potom sa už plne možete na účinnok HAK spolahnúť.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky