54893  13. 8. 2014 11:32:51 - miskaterka

Neumím mluvit o sexu

Dobrý den
Nejsem ani po pěti letech schopna s přítelem mluvit o sexu.Nevíte čím to je.Když se k tomu odhodlám bojím se abych něco neřekla špatně.Můžete mi poradit Čim to může být.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Nerozumiem úplne Vašej otázke. Neviete hovoriť o sexe, čo sa Vám páči alebo kde sa Vás má dotýkať alebo či ho vôbec mať-nemať, alebo hovoriť o sexe ak ho má niekto iný? Sex nie je bežná téma v komunikácii a dokonca o tom ani netreba hovoriť. Ak sa neodvážite povedať, že sa Vás má dotknúť napríklad pŕs, tak mu tam ruku položte. Čím to je? u niekoho to môže byť prísnou výchovou, kde téma sexu bola tabuizovaná. U niekoho to môže byť aj zlým partnerstvo, kde je nedostatok dôvery alebo dokonca veľa ponižovania. U niekoho to môže byť z rodiny, kde každý názor bol považovaný za zlý, ale to by ste pociťovali takúto neistotu aj v iných oblastiach a témach.
Ak Vám rozprávanie nejde, skúste partnerovi ukázať, čo Vám príjemné je. Je to jednoduchšie a možno sa Vám podarí povedať aspoň: "to sa mi páči, to sa mi nepáči". a postupne sa tá hranica bude posúvať.

Komentáře uživatelů ...

thomsone
14. 8. 2014 10:06:46
Myslím že nejlepší bude o tom problému říct přímo partnerovi. sex je součástí našeho běžného života nemá cenu se bát o tom mluvit. jen muj názor radši počkej na nějakého odborníka.
miskaterka
22. 8. 2014 7:58:57
Děkuuji vám mockrát,ale pokaždé jak s rodinou atd, když jsem něco řekla bylo to špatně.Víte přítel mi už tolik nevěří jako dřív.A já nevím jak dál.Mám s ním holčičku nechci aby žila bez otce.Nebo spíše já bez ní ona totiž sociálka a soud byjí dali do péče jemu,jelikož u mě se bojí abych ji neublížila.v dětství do jsem byla rodiči týraná.Nemůže to souviset stímhle.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy