55033  21. 8. 2014 9:05:05 - tatata

Špinění před menstruací 7 dní po pohlavním styku

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jestli špinění před menstruací 7 dní po pohlavním styku musí znamenat těhotenství. Šlo o chráněný styk s využitím kondomu (který nijak poškozeně nevypadal), Pharmatex globule a přerušované soulože, ale jako lubrikant byl použit kokosový olej, proto se bojím, jestli se něco nestalo. Pravděpodobně jsem byla v
plodném období - asi 2 týdny po menstruaci. Nyní mám tedy mírné krvácení a pocit jako při menstruaci, kterou bych ale měla dostat až nějak za týden. Kromě toho jsem měla krvácení asi 2 dny po styku - gynekoložka řekla, že šlo o ovulační krvácení.
Myslíte, že bych si toto aktuální krvácení mohla "vyvolat" sama? Že by to mohlo být způsobeno stresem? Příšerně se otěhotnění bojím a pořád se tím zabývám - teď jsem si přečetla, že by se mohlo jednat o "implantační krvácení" a vidí se mi, že to tak i vypadá. Nepravidelný cyklus nemám proč mít - žádnou hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala. Dělala jsem si i těhotenský test a byl negativní, jenže je na něj asi
příliš brzy - pouze asi 7 dní po styku. Děkuji předem za rychlou odpověď a omlouvám se za asi příliš dlouhý dotaz.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To sa bohužiaľ nedá povedať. Za ideálnych podmienok, ak by ste otehotnela, tak by ste nemala ani špiniť ani krvácať. To však neplatí vždy na 100%. Niekedy sa špinenie, či krvácanie može objaviť aj napriek tomu, že je žena tehotná. Takže tým chcem len povedať, že bez vyšetrenia nie je možné na vašu otázku adekvátne odpovedať.
Šinenie, hlavne ak sa objaví len jeden krát a neopakovalo by sa, tak nie je nutné ani s lekárom nejako riešiť. Ak pripúšťate možnosť tehotenstva, tak je nutné s tehot. testom počkať a urobiť si ho najskor minimálne 14 dní od pohlavného styku, pri ktorom s najväčšou pravdepodobnosťou mohlo prísť k oplodneniu.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky