55039  21. 8. 2014 12:38:49 - FlameCZ

Ovlivňuje první zkušenost sexuální orientaci?

Zdravím, napadla mě taková zajímavá a zapeklitá otázka, je možné, že první sexuální zkušenost s někým, může ovlivnit sexuální orientaci? Protože jsem se s jedním klukem domluvil, že by jsme někdy mohli tak trochu zaexperimentovat,a oba jsme bez zkušeností. Ale ne teď, nejblíže asi za 2 roky. Tak by mně zajímalo, jestli se to vyplatí, nebo poprvé mít něco s nějakou holkou, protože jednou chci mít ženu a děti...

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Sexuálna orientácia sa nedá ovplyvniť pohlavným stykom s niekým. Vo puberte je bežné, že majú dospievajúci chuť experimentovať. O 2roky môžete už mať už ale úplne iné skúsenosti a k Vašej dohode možno ani nikdy nedôjde.

Komentáře uživatelů ...

problemno.1
21. 8. 2014 13:04:10
Během těch 2 let se může cokoliv změnit. Dle mého názoru první zkušenost neovlivní do budoucna orientaci. Tohle člověk zjistí až časem a pokud nemáš žádné zkušenosti s žádným pohlavím tak bych tomu nechala volný průchod. Jen ty sám nejlépe víš a zjistíš co Ti bude bližší.
Dr.AdrianMarinkin
26. 8. 2014 14:11:03
Dôležité je, čo cítite a čo možno budete k rovnakému pohlaviu cítiť napr. o 5 rokov. Potom je na Vás, čo s tým urobíte. No a najdôležitejšie je to, čo si budete chcieť priznať a čo nie. O niekoľko rokov budete aj bez tejto sexuálnej skúsenosti vedieť, na čom ste a možno si ujasníte aj to, s kým chcete prežiť svoj život, pre aké hodnoty, priority sa rozhodnete. Chcieť ženu a deti nie je to isté, ako túžiť po žene aj sexuálne.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy