55045  21. 8. 2014 23:01:19 - roxana

Můj manžel si našel kamarádku.

Jsme s manželem 27 let máme 2 dospělé dcery, náš vztah byl dříve dost konfliktní, ale posledních 10 let bylo opravdu hezkých. Až donedávna, když jsme se na chalupě seznámili s párem ze vsi. Ona je manželovi velmi sympatická, říká, že je pořád pozitivní, což je celkem pravda, nemá děti a nechá se vydržovat svým přítelem. Doma dělá nějaké výtvarné věci, takže má i spoustu času. Můj manžel podniká, takže si svůj čas taky může přizpůsobit a tráví ho často na chalupě. Měla jsem podezření, že mi lhal o tom s kým byl na pivu a koukla jsem se mu do mobilu, kde měl od ní zprávu: zapoměla jsem si u tebe bundu, tak mi jí zítra nenápadně předej. Na chalupě taky zmizela lahev vína a v popelníku byly oharky od cigaret, které kouří. Na manžela jsem uhodila( o té zprávě jsem neřekla) ale zapřel všechno, že je to nesmysl. Prý mě stále miluje a nikdy by mě neopustil, přitom vím, že minimálně si sní stále telefonuje i několikrát denně, což mu nemůžu říct. Jsem z toho zoufalá, strašně sebou nejistá, nevím, jak se chovat. Díky za odpověď R

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ste naozaj v ťažkej situácii. Jedna vec je nevera a druhá klamstvo. Samozrejme, že je to navzájom prepletené, ale klamstvo takto očividné vie zabolieť ešte viac. Chápem, že nechcete prezradiť, že ste manželovi prezerala osobné veci, na druhej strane máte právo vedieť pravdu a byť otvorená. Vo vzťahu je otvorenosť to najdoležitejšie, bez nej vzťah postupne upadá. Preto aj Vám radím, aby ste ho konfrontovala znovu. Ak nechcete povedať priamo odkiaľ ste informácie zistila, proste mu povedzte, že to viete, že viete, že sa s ňou stretáva, volá si, alebo iné. Nenechajte sa odbiť, chcite vysvetlenie, postavte ho i pred jeho klamstvo. Povedzte mu ako sa cítite, keď sa toto deje. Skúste nevyčítať, hovorte kľudne - aspoň do takej miery ako sa dá. Nijaké iné riešenie nateraz nie je. Podľa jeho reakcie možete riešiť, čo ďalej. Moc držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
22. 8. 2014 14:14:51
Chápu, že Vás to trápí. Možná na tu ženu žárlíte neprávem, ale obávám se, že ne. Ale doufejme, že jen o citový vztah a ne o fyzickou nevěru. Problém je, že manžel Vám neříká vždy pravdu. Chápu, že se nechcete rozcházet, jednak jste spolu dlouho, potom ve Vašem věku, který odhaduji z věku vztahu, to je přece jen těžší. Zkuste sama zapřemýšlet, co jste ochotna manželovi odpustit, zamyslete se i nad sebou, jestli v něčem nejste podezdřívavá až moc a dejte si hranici, co už tolerovat nehodláte. Jednorázová nevěra odpustit jde, co bych ale já netoleroval je nevěra, které se partner nehodlá vzdát a pouze ji zapírá. Takový vztah, dle mého názoru, nemá smysl. I když má příbuzná má takového manžela, jeden čas dokonce od ní i odešel za jinou, cestovali spolu po světě (on je starší a nedávno šel do důchodu), což ho stálo spoustu peněz. On vydělával velmi slušně a navíc i dosti zdědil. Jakmile peníze nebyly, nová známost od něj odešla a jeho žena ho přijala zpět. Její sestra by toto takto nedělala, ale každý jsme jiný. Jistě, bylo by možné i upozornit partnera té ženy, ale na Vaší situaci to tolik nezmění. Jestli potřebujete, aby manžel byl věrný, tak dle toho jednejte. Jestli jste ochotná tolerovat nevěru, tak to tak berte a netrapte se tím. Vaše situace asi jednoduché a hlavně bezbolestné řešení nemá.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy