55094  24. 8. 2014 21:27:39 - tacere

Malátnost

Dobrý večer.
Je mi 52let. muž,vždy vitální jen s vysokým tlakem-léčený. Poslední dobou se mi často stává,že zapomenu slova, či běžné názvy věcí-špatné vyjadřování. Únava-malátnost okamžitě mě polije horký pot a zvracím-pak jsem abnormálně unaven a mám tlak na temeni hlavy za uchem.Stává se i ,že mi hučí v pravém uchu. Děkuji za odpověd.F.Š.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vaše obtíže mohou být vyvolány špatnou kompenzací tlaku, může docházet k občasným výkyvům směrem nahoru i dolů, které pak vaše obtíže způsobí. Dále mohou být obtíže způsobeny i krční páteří nebo horším prokrvováním mozku (pozdní komplikace hypertenze). Doporučuji navštívit praktického lékaře, který vás vyšetří a doplní další vyšetření (já bych provedla 24-hodinové ambulantní monitorování tlaku – TK Holter a neurologické vyšetření včetně ultrazvuku karotid).

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
25. 8. 2014 14:35:37
Určitě navštivte praktického lékaře, který Vás nejspíš pošle na další specializovaná vyšetření. Navíc každé 2 roky máte mít pravidelnou preventivní prohlídku, zde je možné věci též zmínit. Neříkám, že se tím všechny potíže vyřeší, ale jde o to vyloučit možná vážnější onemocnění.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy