55220  2. 9. 2014 9:24:35 - jareke

Boule ve stydké krajině

Dobrý den,
na pravé straně stydké oblasti se mi objevilo něco jako boule. Pokud ležím na zádech, zmizí, ale pokud sedím či stojím, opět se obejví. Poporvé se objevila cca před půl rokem, ale pak opět zmizela, nyní se již objevuje každý den. Občas ucítím pálivou bolest v oblasti, např. při prudším pohybu. Jinak mě v ničem neomezuje. Močení, erekce i ejakulace probíhají normálně. O co se může jednat?

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Boule ve stydké krajině

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, jedná se o tříselnou kýlu - stav, kdy se přes oslabenou břišní stěnu dostanou střeva ven a jsou chráněny už jen břišní stěnou. Největší riziko hrozí, pokud se kýla uskřine, protože pak dochází k ileu (střevní neprůchodnosti), která je životu nebezpečná a vyžaduje akutní chirurgický výkon. Proto je lepší tomuto předejít a kýlu operovat již dříve.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
2. 9. 2014 16:59:24
Dle obrázku i popisu máte tříselnou kýlu, řekl bych, že za ten půl rok se Vám zvětšina a není úplně malá. Nenechávejte to být, chce to operaci, obvykle se dělá laparoskopicky a pracujete-li v kanceláři, tak po týdnu budete moci do práce. Neoperovaná kýla se bude zvětšovat, bude bolet a hlavně je tu riziko uskřinutí. Pak je nutná okamžitá operace a hojení je delší, než u plánované laparoskopie. Radil bych Vám operaci i tehdy, i kdyby nešlo dát celkovou anestezi, např. kvůli vážnějším problém se srdcem. Pak se operuje klasickou metodou s místním umrtvením, protože laparoskopii provádějí jedině při celkové anestezi.
pedesaa
2. 9. 2014 20:09:52
Ano jedná se o tříselnou kýlu.
jareke
8. 9. 2014 15:01:48
díky za vaše rychlé odpovědi