55317  8. 9. 2014 14:13:14 - michal6385

Bolesť očí

Dobrý deň,
trápi ma bolesť očí.Ktorá naštastie počase prejde.Mávam to tak raz za 2 týždne.Je to nepríjemné ale dá sa to vydržať.Celý deň pozerám do monitoru od PC.Aký to môže byť problém ?

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, uživatelka Cocopinc se doptala skvěle. Při neznalosti typu bolesti je velmi těžké odpovědět. Nejběžnější a také dle popisu nejpravděpodobnější je opravdu porucha slzného filmu, tedy osychání očí, ale je třeba vyloučit dioptrickou vadu, která by způsobovala chronickou únavu. Jestli jsou problémy zejména ve večerních hodinách, tak stačí negelové umělé slzy bez konzervačních látek. V případě, že jsou problémy během dne, tak volte gelové. Nitrooční tlak bych vyloučil.

Komentáře uživatelů ...

Cocopinc
9. 9. 2014 12:37:54
A jaký je to typ bolesti? Spíš jako za očima nebo jako řezání a pálení? Mohou to být prostě jen suché oči, protože když se člověk dívá hodně do monitoru, málo mrká a oči vysychají. Pomohly by pak kapičky. Ale osobně bych doporučovala nějaké trochu gelovější. Mě nikdy ty uplně řídké nepomohly, spíš gelové. Jestli je to spíš tlakové, tak to může být prostě únava očí, nebo třeba i nějaká refrakční vada. Ale to bych se zas divila, kdyby Vás to bolelo jen jednou za dva týdny. Taky vysoký nitrooční tlak může dělat potíže. Ale spíš si myslím, že to bude ta první varianta. uvidíte, co Vám odpoví lékař :)