55383  11. 9. 2014 19:27:14 - klarucha

Křeče po UM

Dobrý den, mám na Vás velikou prosbičku. Mám doma malou 7týdenní holčičku, bohužel jsme přišly o mlíčko tak od druhého týdne je plně na UM. Od porodnice jsme nejprve dokrmovali Bebou, ale malou jsem musela neustále nutit do jídla tak jsme přešli na Bebivitu. Do této neděle bylo vše celkem v pořádku. Malá začala více spinkat v noci jsme vydrželi i pět hodin spánku což na našeho nespáče bylo super. Ale je to pár dnů co malá se začala najednou kroutit po jídle, přijde mi že má křeče. Řičí a je více plačtivá. V noci se budí skoro pořád. V noci moc nespíme a dohání to pak přes den. Dost mě blindí tak jdeme v úterý na vyloučení refluxu. Nevím si rady, zda opět přejít na jinou stravu, nevím zda miminkům tyto změny UM prospívají.. Jinak přibírá krásně máme 57 cm a 4,5 kila. Kamarádka mi ještě doporučila makrobiotické mléko které si vaři, zkusím to také. Nemáte s tím zkušenosti?? Prosím o radu jak malé pomoci, vřele Děkuji!!!

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Na nové mléko si organismus dítěte zvyká i několik týdnů, proto je vhodné mléko měnit po důkladné rozvaze. Zkuste podpořit zažívání probiotickými kapkami, případně zkusit úlevové polohy, masáž bříška anebo nahřívání.
MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Plně souhlasím s uvedeným komentářem. Pokud dítě prospívá, nemá závažnější problém s trávením a je lepší mléka příliš nestřídat. Příčinou obtíží může být zmíněný reflux - opět, pokud prospívá, je neškodný a dítě z něj vyroste, nebo to může být spůsobeno určitou mírou nesnášenlivosti bílkoviny kravského mléka, někdy pomůžou mléka s častečně rozloženou bílkovinou - takzvaně hypoalergenní, Vaše obvodní lékařka Vám určitě poradí. Rozhodně nezkoušejte jiné přípravky než ty, které splňují veškeré výživové i hygienické normy!

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí