5576  22. 10. 2009 18:22:37

Teplota čaju pre dojča

Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať či môžem môjmu 3 mesačnému synovi podávať čaj, ktorý nie je teplý. Ráno urobím čaj a keď ochladne, dávam mu ho piť už len v izbovej teplote, neohrievam ho. Samozrejme, keď ideme von, tak ho ohrejem. Zaujíma ma či ho musím ohrievať aj doma, aby bol teplý. Počula som že, keď nie je teplý, že ho môže z toho bolieť bruško. Moja druhá otázka je, či musím cez deň viackrát robiť čerstvý čaj. Ja ho totiž urobím len ráno a celý deň mu ho dávam piť. Používam feniklový čaj HIPP. Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ je dieťa plne kojené, tak nie je nutné podávanie čaju. Len v prípade vysokých teplôt, alebo keď dieťa má hnačku. Pokiaľ aj napriek tomu chcete dieťatku podávať čaj, tak obvykle na každom balení daného čaju máte napísané, ako často a ako ho pripravovať. Osobne si myslím, že by mal byť vždy čerstvý a nemusí byť teplý, stačí pokojová teplota, samozrejme nie úplne studený. letný maximálne.

Komentáře uživatelů ...

23. 10. 2009 8:13:50
Dobrý den, ja vám možem len napísat moju skusenosť.Mám 4 mesačnu dcerku a tiež jej niekedy dávam vlažný čaj, ba niekedy dokonca už riadne vychladnutý a nemáme s tým problem.Ale čo sa týka toho robenia čajíku viackrát denne tak ja ho robím aspon 3 krát denne ale po menej množtve-robím 50ml.Pretože ked ten čajík urobím ráno-večer má už takú pachut aj čudnu voňu.Inak nám feniklový čajík nerobí dobre-my pijem harmančekovy a tiež bylinkový(s anízom,harmančekom a feniklom)...pekný dem:)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí