55760  6. 10. 2014 13:31:36 - Michaela19

Som normalna ?

Dobry den.
Uz dlho ma trapi jeden problem.Ja totiz milujem cloveka,ktory zabil.Viem,ze to, co spravil je neospravedlnitelne,a proste nieco strasne.Ale ja som ho lubila,stretavali sme sa a v zivote by ma nenapadlo,ze nieco take spravi,a pojde do vazenia.Neviem co mam teraz robit.Som totalne zufala,a aj ked je vrah,velmi mi chyba.Takisto mu chcem napisat list.Problem je v tom,ze neviem ci je to dobry napad mu vobec pisat.Niektori mi vravia,ze uz to nieje on,druhy zase nech mu napisem,ze na tom nic nieje.Stale som na vazkach,a uz aj uvazujem o tom,ze ci som normalna ked ho aj napriek tomu strasnemu cinu stale velmi lubim :( Mozno si to este neuvedomujem.Budem rada za vasu odpoved,velmi mi to pomoze :(

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Michaelo,
za trestné činy je každý zodpovědný, ale rozhodně to neznamená, že nemá právo žít spokojeně, milovat, být milován. Trest je součástí jakého odčinění, omilostnění, příležitostí k novému začátku. To, že se to někdy nedaří neznamená, že nemá smysl to zkoušet.
Pokud o toho muže stojíte, klidně mu to napište. Mám dojem, že Vaše okolí se Vás spíš snaží ochránit od zklamání či nebezpečí. Netuším, proč a jak tento muž vraždu spáchal, ale zkuste se zamyslet nad tím, proč Vás od vztahu s tímto mužem okolí zrazuje. Finální rozhodnutí bude ale vždy na Vás, jen Vy sama víte, zda o něj stojíte i tak a zda je vztah s ním bezpečný.

Naše okolí a rodina jsou ideálním prostředím na získávání závislých i nezávislých pohledů, kterých nejsme my sami schopní. Když budete ve svých úvahách dávat prostor i názoru svého okolí, rozhodně neuděláte špatně ;) Ale Váš život žijete Vy sama, ne oni.

Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Michaela19
7. 10. 2014 13:11:04
Naozaj velmi pekne ďakujem,za vašu skvelú odpoveď.Mám dojem,že mi to konečne niekto normálne vysvetlil :-) Vazim si vasej rady.A v kutiku duse som si aj sama myslela,ze to vyde niako takto,ze sa musim rozhodnut hlavne podla seba,a ako to citim ja,a nazory ostatnym si bud mozem zobrat k srdcu alebo nemusim.Este raz,velmi pekne dakujem.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy