55820  9. 10. 2014 11:10:13 - zippau

Depo provera a vedlejší účinky

Dobrý den, 
moc prosím o radu ohledně Depo provery a na co může mít vliv. Moje partnerka má endometriozu a tudíž je nucena brát Depo proveru, už ji bere cca 3,5-4 roky... a cca poslední 2 roky si všímám výrazné změny jejího chování jako celku. Vždy byla velmi citlivá a empatická, teď mám dojem, že veškerou empatii a citlivost ztratila. Vždy byla rozvážná a neřekla křivého slova, teď je taková náladová, na spoustu banalit reaguje naprosto neadekvátně a podrážděně. Zmizela z ní taková ta ženská jemnost, je taková chladná... naprostá změna, se kterou si nevím rady. Navíc vždy byla vášnivá a hodně iniciativní v tomto směru a zmizela jí i chuť na milovaní. Mezi námi byl vždy obrovský cit, láska a teď je neskutečně chladná nejen fyzicky,ale i psychicky ochladla... můůže to mít souvislost s Depo proverou, protože úbytek sexuálního apetitu s tím rozhodně souvisí. Nejhorší je, že jí člověk nesmí nic říct, protože reakce je negativní a hlavně ona žádnou změnu své osoby vůbec nevidí. Prosím Vás, je možná taková změna díky Depo proveře... dávám to tomu za vinu. Je nějaká jiná možnost léčby, když to bere kvůli endometrioze? Už nevím, co s ní :-( Děkuji moc za pomoc a rady a včasnou odpověď, protože minule mi nebylo odpovězeno a já nevím, co dělat. Úplně to ničí náš původně láskyplný vztah. Ještě jednou moc díky za odpověď. P.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Užívanie akýchkoľvek hormálnych prípravkov, či vo forme liekov, injekcií či náplastí može mať skutočne dopad na psychiku ženy, zmeny správania, možu sa dokonca objaviť stavy depresie, podráždenia a pod...
Neviem nakoľko liečba endometriózy Depo- proverou je nutná, ale bolo by vhodné o jej zmene pouvažovať, ev ju na čas vysadiť a pozorovať zmeny. Ak liečba je jediné riešenie a prerušiť sa nemože, tak by som akú takú pomoc videla v BACHOVÝCH KVAPKÁCH, skúste sa o tejto alternatívnej možnosti informovať. Má priaznivý dopad na psychiku človeka a možno by vyriešila aj gynekologický problém.

Komentáře uživatelů ...

zippau
9. 10. 2014 13:38:07
Prosím Vás a může mít to úplné sexuální ochladnutí (dokázáný vedlejší účinek Depo provery) souvislost i s emocionálním. .. citovým ochladnutím?
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 10. 2014 13:52:34
Ak je ovplyvnená psychika, tak to má dopad jak na sexuálny apetít, tak aj na prejavovanie citov, ak samozrejme nie je v tom iný problém. To sa bohužiaľ takto jednoznačne povedať nedá. To musíte vedieť sám, či klesol záujem o Vás vo všeobecnosti, alebo len nemá chuť sa milovať, pri tom vám rovnako dáva najavo, že ste pre ňu doležitý a že Vás inak stále miluje!
zippau
10. 10. 2014 0:59:23
Nesmím před ní depoproveru vůbec zmiňovat... nic špatného jí nedělá... říká a že se jí dělají pravidelně nějaké hormonální testy a ty má v pořádku. Projeví se vůbec změna psychiky... podráždění, stres, takové to štěkání na vše, ochladnutí sexuálního apetitu a citů (nikdy to neměla) v nějakých testech, které se mají dělat na stav hormonů kvůli braní depoprovery? Máme už krizi takovou, že jsme u rozchodu :-( a to nechci :-(
Kacenka [Porodní asistentka]
10. 10. 2014 11:48:32
Tak ako to opisujete si myslím, že problém bude niekde inde ako v aplikácií Depo- provery. Hormonálna liečba skutočne može vyvolať zníženie sexuálneho libida, ale nie ochladnutie citov k milovanej osobe. To nie, može byť náladová, plačlivá ale nie, že by prestala milovať. Problém bude inde podľa mojho názoru.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky