55904  14. 10. 2014 16:58:11 - Robin1

Stresova porucha

Dobrý den,
v 17letech jsem hodne kouřil marihuanu a pil alkohol..jednoho dne po kouření trávy z dobre nálady se to vzápětí otočilo na nejhorší den mího života okamžitě začal stres točení hlavy, ale hlavne ten stres ze umřu, nebo ze se mi neco zavaznyho prihodilo ani to nejde popsat jak moc to bylo spatny.od ty doby jsem byl skoro porad ve stresu změnilo mě to. hůř se mi komunikovalo s lidmi. ve škole mi říkali ze jsu bledej jestli mi něco není nemohl jsem,se vůbec soustředit.jinak před tou udalosti jsem žádné stresy nemel,nic podobného.az po nakym roce jsem se stim naučil žít ovládat svůj stres a změnu života stav se lepsil. teď je mi 25 ale někdy se mi to vrací stim stresem nevite co to může byt treba naky postraumaticky stres nebo něco..dekuji vám,předem za odpověď.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
spíš bych to viděl na nějakou panickou poruchu. Můžete s tím bojovat především tím, že se naučíte odbourávat stres a získáte jistotu, že podobný stav dokážete zvládnout. Podstata paniky je totiž strach z nekontrolovatelnosti.

Jinak obecně jsou schopnosti marihuany rozhazovat vědomí poněkud podceňované a pokud s ní nemáte dobré zkušenosti, raději to s ní nezkoušejte ani jindy.

Pokud byste to chtěl řešit i s nějakým odborníkem, předpokládám, že byste se společně zaměřili právě na získání sebejistoty v náročnějších situacích. Tím se dají panické stavy poměrně efektivně odbourat. Nicméně mám dojem, že jste z toho z půlky venku. Můžete to také brát pozitivně v tom ohledu že: Pokud se dostaví podobný stav, je toho na mě moc, jsem ve stresu a musím s ním něco dělat. Brát to jako signál o něčem, co to podněcuje.

Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy