55911  14. 10. 2014 20:16:34 - lulu2

Nechut do zivota

VUolam sa zuzka mam 25 rokou casto sa mi stava ze som smutna uplne bezdovodne nic ma nebavi. Mam priatela, ktorý mi nerozumie a vidi ze trpim ale nedokaze mi pomoct.Mam pocit ze moj zivot je zbytocni a kazdi den je otom istom .Uzavrela som sa do svojho sveta a uz ani s rodinou si bohvie ako nerozumiem.Neviem co dalej s priatelou si kvoli svojmu problemu nedokazem riesit buducnoct a najhorsie je ze aj on ma pestal.zaujimat.Neviem co.dalej poradte mi

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Zuzko,
to, co popisujete by se nejspíš dalo pojmenovat jako deprese, či její lehčí varianta. Netuším, jak vypadá Váš život, odhlédneme-li od partnera, jak vycházíte s rodinou s přáteli, jak Vás baví zaměstnání, ale asi by nebylo od věci navštívit odborníka. Nejspíš psychiatra, který by Vám doporučil, co dál.

Než se u nějakého objednáte, zkuste se věnovat všemu, co Vám zlepšuje náladu, všímejte si všech momentů, které Vám ji zlepšují. Věnujte se věcem, které Vám dřív přinášely potěšení, třeba sport, nebo setkávání s přáteli. Nemusíte se nutit do velkého počtu činností, ale myslete na to, že nečinnost depresi prohlubuje. Někdy si lidé s depresí odpočinou i u nějaké monotónní jednoduché činnosti, kdy není čas na dumání o životě a můžete zkrátka úplně vypnout. Stejně tak pomáhá pravidelný režim, vyvarujte se dlouhého spánku, jeho nadmíra může přispívat například k malátnosti.

Proberte s přítelem, s jakými změnami byste mohla začít a kontaktujte opravdu nějakého odborníka.
Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

adam.t
15. 10. 2014 11:31:13
Najjednoduchsia pricina, ktora sa mne osobne javi by mohla byt znicena crevna flora. Mozno to znie banalne, ale po prekonani viacerych infekcii a uzivani antibiotik moze byt crevna flora znicena, co sposobuje problemy v traviacom trakte. To moze mat na svedomi znizene mnozstvo serotoninu - hormonu stastia, ktory sa nachadza prave v traviacom trakte a ovplyvnuje nase nalady. Skusil by som si kupit silne probiotika, vyhybat sa alkoholu a cigaretam, a za par dni, tyzdnov by sa to mohlo zlepsit.
Cocopinc
20. 10. 2014 13:34:47
zajdi si k psychiatrovi na vyšetření. Ju?

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy