55918  15. 10. 2014 12:22:52 - sklal

Styk po LPSK cysty

Dobrý den,
nevím kam se mám obrátit. Jsem 3 týdny po laparoskopii cysty na vajecniku. Před pár dny jsem měla nechráněný pohlavní styk, nevyvrcholil do mě, ale antikoncepci a prezervativ jsme neměli.Menstruace se ještě nedostavila, bolí mě hodně prsa, podbřišek a mám nechutenství k jídlu. Na těhotenstký test je ještě brzy i návštěvu gynekologa. Dítě mít teď nemohu, už spolu nejsme a jsem mladá. Chtěla bych se zeptat, kdybych byla těhotná, mohla bych podstoupit miniinterupci nebo interupci, když jsem po laparoskopii? Děkuju moc za odpověď, jsem zoufalá.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ si dieťatko dovoliť nemožete, tak ako prvé by ste s partnerom mali vyriešiť sposob ochrany. Prerušovaný styk nie je veľmi pre Vás vhodná metóda ochrany. Navrhovala by som hormonálnu antikoncepciu, ktorá jednak Vás bude chrániť pred neželaným tehot. a jednak jej užívaním zabránite vzniku ďalších cýst.

K tomu ste len 3 týždne po operácii a minimálne 6 týždňov ste nemala mať žiadny pohlavný styk, aby sa zabránilo prípadným komplikáciám, ev. tehotenstvu, či nákaze nejakou baktériou!!!

Tak či tak, počkajte do termínu menštruácie, respektíve 14 od styku si urobte tehot. test. Až podľa výsledku budete postupovať ďalej. Zo všetkým sa obráďte na svojho gynekológa!

Komentáře uživatelů ...

sklal
15. 10. 2014 13:36:11
Dobře, děkuju. Takže by po 3 týdnech byla možná interupce do těch 2 měsíců plodu?
Kacenka [Porodní asistentka]
16. 10. 2014 11:57:45
O tom musí rozhodnúť lekár! Musia sa zvážiť všetky možné riziká pre Vás a vaše telo. Bolo by to pre Vaše telo dosť náročné. Takže teraz treba počkať, či vobec tehotná budete alebo nie.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk