55928  15. 10. 2014 19:32:35 - radovanstrecha

Zamiloval som sa do kamarátky

Zdravím,takže už dlhší čas som sa zalúbil do svojej najlepšej kamarátky.Odvtedy som sa snažil zbližovať.Včera však ked som išiel zo školy sa bozkávala s iným chlapcom.Zostalo mi strašne zle.A celú cestu domov som sa cítil ako bez duše.Stále som nato myslel.Dnes?Dnes skoro to isté.Sedela mu na nohe a vedel som,že je doňho zalúbená.Chcel som si to potvrdiť a spýtal som sa jej to.Potvrdila mi to a to ma ešte dvojnásobne položilo.Pretože už sa tam aj niečo som myslel aj rysovalo.Som sklamaný a strašne naštvaný na seba,že prečo som jej to nepovedal.Zároveň smútim,že behom pár sekund sa mi všetko zrútilo.Plačem a stále nato myslím nemôžem sa ani poriadne sústrediť.Chcem sa teda spýtať ako sa s tým vyrovnať? Dakujem za odpoved.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý Radovane,
s podobnou situací se bohužel v životě setkáte ještě mnohokrát. Budete muset respektovat, že Vaše kamarádka našla romantické zalíbení u jiného muže. Co s tím? Výčitky, co jsme mohli udělat jinak, jsou dobré především jako ponaučení, zkušenost, na co myslet příště, nikoliv zdroj sebetrýzně a pochyb. Nikdo neví, zda Váš vzájemný vztah měl možnost se vyvinout v něco víc nebo ne, třeba se Vaše cesty ještě někdy v tomto ohledu protnou, kdo ví.

Ptáte se, jak se s tím vyrovnat. Máte dvě možnosti a sám se rozhodněte, jakou cestou se vydáte. Buď se s jejím novým vztahem vyrovnáte a udržíte s ní těsnější kontakt jako kamarád, nebo, v případě, že to bude příliš těžké, vzájemný kontakt mírně utlumíte. Princip by mohl být podobný jako po rozchodu, nedat alespoň zkraje příliš prostoru na vzájemné vzpomínky, kontakty. Nějakou dobu se tím budete trápit tak jako tak, s tím bohužel nic nezmůžete, zkuste se odreagovat, udržovat kontakty s přáteli, s rodinou, věnujte se všemu, co Vás baví a u čeho si odpočinete. Nesnažte se izolovat, ale ani se silou nenuťte do neustálých setkání s jinými lidmi. Najděte zkrátka svou cestu, jak se vyrovnávat se zklamáním.

Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy